ЗА МЕН

Седмица ∞

Този блог възникна през 2016 с идеята или по-скоро предизвикателството всяка седмица в рамките на една година да опитвам нова храна и съответно да споделям впечатленията си. 52 седмици. 52 нови неща.

Разбира се, блогът доби и друга страна, а именно нещо като личен дневник, споделящ преживяванията ми и опита ми. Отношението ми към здравословния живот, неразбирателството ми с храната в началото на годината, пътя към любовта към себе си и още много други неща.

Принципът “Повярвай, за да видиш” ми е любим, а именно се опитвам да материализирам всяка своя мисъл, защото животът е именно това – да обичаме себе си, защото светът около нас е проекция на това, което е в нас. Един ден идва моментът, когато разбираш, че няма по-важна връзка от тази с теб самия и разбираш, че да се грижиш за себе си е не просто важно, но и много приятно.

Задавайки си въпроса “какво би направил човек, който се обича?” бихме могли да осъществим и най-невероятните си мечти.

А какво по-хубаво от това? :))

Списък на всички храни, които опитах през 2016

2017. Предизвикателствата продължават – през новата година, всяка седмица коментирам храна, продукти, филми или нещо, интересно, което съм опитала :))

Какво опитах през 2017

2018

Коя е Анелия? 

Много пъти ми се случвало да разглеждам даден блог или уебсайт и да изпитам нуждата да видя кой стои зад него. Чудила съм се защо го правя и какво значение има кой стои зад блога, ако в крайна сметка се интересувам от съдържанието му.

Здравейте!

Казвам се Анелия Калчева и съм на 24 години. От град Варна. Но съм дете на света. Завърших магистратура Графичен Дизайн във Флоренция (Florence Institute of Design International) през 2019, а преди това бакалавър Медии в Шотландия (BA Media, Robert Gordon University, Aberdeen). За последните 5 години съм живяла във Варна, София, Абърдийн, Австралия и Флоренция, като дори във Варна смених няколко места, именно заради това се определям като дете на света (което май е доста често употребяван термин напоследък). Но с времето се научих да не се привързвам толкова много към вещите си (тъй като често ми се налагаше да събирам багаж), научих се да приключенствам и да бъда по-смела.

Зодия риби. Мечтател и човек, който гледа света през розови очила 🙂 Обичам да пътувам и да преоткривам света. Обичам да съм на нови места, да се чувствам непозната. Обичам фотографията и смятам, че е като огледало, което дава възможност на зрителя да се докосне до малка част от душата ти и е начин да покажеш как виждаш света. Интересувам се от здравословно хранене, готвене и създаване на десерти без захар. Занимавам се с графичен дизайн.

Обичам да мечтая. Мечтите са това, което ни поддържа живи и което ни прави това, което сме. Обичам да съм вдъхновена, обичам да се смея, обичам живота. Вярвам, че се случва това, в което вярваме и което пожелаем. Мислите са най-силното оръжие. Обичам да се занимавам с артистични и креативни задачи.

Може да посетите кулинарния ми блог и уебсайта ми, който е като портфолио! Разбира се, няма как да пропусна да споделя социалните си канали 🙂

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter