Първата седмица обратно в университета мина много бързо. А, и майката на съквартирантката ми беше при нас – признавам беше си много хубаво някой да е сготвил манджичка, да е стоплил стаята и да те пита как ти е минал денят :))
Новото нещо, което опитах беше веган мусака във FoodStory – програмата ми е такава, че със сигурност в понеделник и вторник обядвам там, което мнооого ми харесва. Цените са супер (£2,50 за малка салата, £3,50 за супа + хлебче и £4,50 за готвено ядене /това е цена за take away, на място е с 2 паунда повече обикновено/ )
Та в понеделник си хапнах веган мусака. Не съм веган, въпреки че минах през различни крайности, включително и веганизъм (Великденските пости през 2017), но винаги обичам да експериментирам и много, много обичам веган храни, особено без гадни съставки, добавки и т.н. – или по-скоро обожавам FoodStory и признавам това е едно от малкото неща, които ще ми липсват в Абърдийн.
Веган мусаката се състоеше от “кори” от патладжан и сладки картофи и плънка от леща с мноого подравки. Отгоре имаше нещо като бешамел от ядки, хранителна мая и т.н. Беше си много вкусно, въпреки че нямаше общо с нашата българска мусака. Предполагам са се опитали да имитират гръцката или някоя друга :))
Другото “събитие” за седмицата бе изложбата ми на снимките от серията You Are What You Eat . Много съм щастлива, че са изложени в сградата, в която уча в университета :))
HEALTHYLICIOUS
☆ УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM
☆ FACEBOOK
PERSONAL
☆ FACEBOOK
☆ INSTAGRAM
☆ УЕБСАЙТ
☆ БЛОГ
х Анелия