Седмица 12. Лимонова трева. Home.

12 седмици! Та това са цели 3 месеца. 1/4 от годината мина!

И тази седмица опитах нещо ново, но пък имах и по-хубаво ‘ново’ преживяване, но всичко по реда си.

Новата храна е лимонова трева. Добавихме я в детоксикиращата вода. Не бих казала, че усетих някаква невероятна разлика във вкуса. самото нещо прилича на стръкче лук и е сравнително малко. Определено мирише на лимон и се оказва доста благоприятна за куп неща. Използва се за чай и в доста други индустрии.

Преди да прочетете повече информация за лимоновата трева – второто хубаво нещо тази седмица беше краткото ми прибиране вкъщи. Буквално 7 дена път с камили, защото от 4 дена път, прекарах 48 часа вкъщи. Върнах се по повод 70-тия рожден ден на дядо ми и това беше изненада за цялото семейство. И кратките 48 часа бяха невероятни!

Повече информация за лимоновата трева:

“Родината на лимоновата трева е Индия, но вирее чудесно и в Тайланд, Виетнам, Индонезия и почти навсякъде в тропиците. Използва се както за подправяне на различни ястия, така и за чай, лекарство и с козметични цели. Може да ползвате пресните стръкове, да си я набавите суха или под формата на ароматно масло. За разлика от лимона и лайма, тревата придава аромат на ястията, но не ги прави кисели.

Лимонена треа

Чай или извлек от лимонена трева се използва за облекчаване на симптоми, свързани с настинка – температура, възпалено гърло и кашлица. Етеричните масла имат успокояващ ефект върху храносмилането и помагат срещу киселини и подуване. Чай от лимонена трева се препоръчва и при наднормено тегло, метаболитни смущения и високо кръвно. Големи надежди се възлагат и на антиканцерогенните й качества. В диети за детоксикация, чаят помага за изчистване на бъбреците и черния дроб.

Може да се прилага и при предменструален синдром, особено когато усещате, че задържате излишни течности. Преди сън чаша топла напитка с лимонена трева успокоява и осигурява дълбок сън. Неслучайно древната наука за живота Аюрведа предписва тази билка при напрежение и за балансиране на питта и кафа доша – чаят е охлаждащ и успокояващ.

Лимонената трева е така полезна благодарение на етеричните масла, антиоксидантите и антимикотичните елементи. Заради съдържанието на цитрал лимонената трева се бори с инфекции и бактерии в храносмилателната и дихателната система. В ароматерапията лимонената трева е позната като средство срещу мигрени, изтощение и стрес. Едни от най-добрите продукти в спа козметиката са на основата на лимонена трева.”

Източник: http://ladyzone.bg/article/zdrave/limonenata-treva.html



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply