Имах огромното удоволствие да присъствам на изложението SIHRE и по-точно на Gostronomix. Присъствах на 4 мастър класа, които бяха изключително интересни:
- Нулев отпадък; Креативни ястия със скромни продукти
Шеф Емил Минев, Кулинарен директор на Le Cordon Bleu Лондон - 3*** Мишлен Lasarte и околната му среда, нашият начин да бъдем и да готвимШеф Паоло Касагранде, Ласарте, Барселона
- Там, където се смесват турско-османската кулинария и балканската кухня
Шеф Умут Каракуш, Турция - „Българското е на мода“ или как тренди бизнес модел се смесва със социална отговорност – (р)еволюцията на съвременната българска кухня
Шеф Георги Бойковски, р-ти Кармаре и Багри, София
Нещата, които представиха и разказаха бяха много вълнуващи и повече може да разгледате в снимките:
Кулинарията е изкуство, изрязяване, вълнение, емоция. Любов и разбиране за света, вложени в една чиния. Вкусове, съчетания, детайли. Вълшебно е.
Рецепти има много навсякъде – и в интернет, и в книгите. Но емоцията, усещането, разбирането за света, за ястието…това го носи човекът. И това си струва. Присъствайки днес на @sihre_2020 и виждайки пламъка в очите на всички, когато говорят за това, което обичат и им е страст, си припомних оше веднъж колко е важно да “гориш” в това, което правиш. Да влагаш себе си и да го обичаш – тогава се случват чудесата 💫
Преследвайте мечтите си и правете нещата, които ви крат да се чувствате живи!
На снимката: една от любимите ми вече торти – френска селска! Рецептата е в предния пост 🥰
HEALTHYLICIOUS
☆ УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM
☆ FACEBOOK
PERSONAL
☆ FACEBOOK
☆ INSTAGRAM
☆ УЕБСАЙТ
☆ БЛОГ
х Анелия