Седмица 213. Кулинарно изложение Gastronomix.

Имах огромното удоволствие да присъствам на изложението SIHRE и по-точно на Gostronomix. Присъствах на 4 мастър класа, които бяха изключително интересни:

  • Нулев отпадък; Креативни ястия със скромни продукти
    Шеф Емил Минев, Кулинарен директор на Le Cordon Bleu Лондон
  • 3*** Мишлен  Lasarte и околната му среда, нашият начин да бъдем и да готвимШеф Паоло Касагранде, Ласарте, Барселона
  • Там, където се смесват турско-османската кулинария и балканската кухня
    Шеф Умут Каракуш, Турция
  • „Българското е на мода“ или как тренди бизнес модел се смесва със социална отговорност – (р)еволюцията на съвременната българска кухня
    Шеф Георги Бойковски, р-ти Кармаре и Багри, София

Нещата, които представиха и разказаха бяха много вълнуващи и повече може да разгледате в снимките:

Кулинарията е изкуство, изрязяване, вълнение, емоция. Любов и разбиране за света, вложени в една чиния. Вкусове, съчетания, детайли. Вълшебно е.⁣
Рецепти има много навсякъде – и в интернет, и в книгите. Но емоцията, усещането, разбирането за света, за ястието…това го носи човекът. И това си струва. Присъствайки днес на @sihre_2020 и виждайки пламъка в очите на всички, когато говорят за това, което обичат и им е страст, си припомних оше веднъж колко е важно да “гориш” в това, което правиш. Да влагаш себе си и да го обичаш – тогава се случват чудесата 💫⁣

Преследвайте мечтите си и правете нещата, които ви крат да се чувствате живи!⁣

На снимката: една от любимите ми вече торти – френска селска! Рецептата е в предния пост 🥰



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply