Седмица 46. Големият Бариерен Риф. Монголска кухня.

Преживяванията тази седмица започват с приключение до пустинята Pinnacles, където има огромно количество мухи и буквално бяхме нападнати – хиляди мухи се опитват да влязат в устата, очите, носа и всяко място по тялото, където могат да намерят вода, а според някои източници в Интернет – търсят протеини, за да си снасят яйцата. Понеделникът завърши със супер луната върху белите пясъчни дюни – невероятна гледка, тъй като от едната страна изгряваше луната, а от другата (върху Индинския океан) залязваше Слънцето. Страхотно!

Приключението продължи с Големия Бариерен Риф. Там прекарахме цял ден – вземат те сутринта с корабче и те закарват до понтона – платформата, където може да се гмуркаш, да плуваш с шнорхел, да се печеш, да се возиш на хеликоптер и т.н. Аз се престраших да се гмуркам с кислородна бутилка и преживяването наистина беше уникално. Като изключим факта, че бях стресирана от цялото дишане и как гмуркането е процес, който те кара да се замисляш за естествени действия като дишане и как да си мърдаш краката, всичко беше страхотно. Отдолу е цял един свят – хиляди риби и корали, които се движат, цветни са и живеят в една уникална симбиоза. Целият процес по гмуркане протича като първо се придвижваш по една въже, а после инструкторът те хваща за ръка и те води наоколо. Ушите ти заглъхват много и малко се стресираш дали ще забравиш да дишаш докато се любуваш на красотата.

Продължаваме с посещение на Бризбън. Градът има много хубаво излъчване! Също така видяхме и Gold Coast – мястото, където учениците празнуват завършването си – нещо като Златни пясъци.

Потопихме се в Тасманово море, държах папаги върху ръката си, които бях доста гъделичкащи, видяхме малки китни селца. Опитах монголска кухня – избираш си вид месо, ако консумираш такова и зеленчуци, слагаш сосове и ги подаваш на един младеж, който ги пече върху нагрята плоча, която имитира нагрят щит. Храната не беше лоша, въпреки че аз избягвам повечето сосове, тъй като съдържат захар :))

Бризбън има страхотен чар и хубаво излъчване на голям град – много градини, много високи сгради, много хора и нощен живот. Определено задоволява нуждите на туриста.



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply