Седмица 53. Фибри + “Момичето от влака”.

Нова година – нов късмет! Нали така казват всички? Е, нека тогава опитаме новия си късмет с новата година – продължаваме да говорим за храна, за продукти и всякакви интересни неща. А понякога и за някой нов филм 🙂 Нека предизвикателството с храната стане 100 седмици.

Годината започна, че даже и цяла седмица мина! Седмицата завърши с много сняг, много студ и много бедствия. Чак не успях да се прибера до Варна, защото просто всички пътища затвориха! В София е -16 – студено и красиво. След първите “страшни” дни в петък  и събота, неделята вече е по-спокойна. Студено е, да, но е поносимо. И е наистина много красиво. Всичко е бяло. Всичко е спокойно. Всичко е чисто.

Събота и неделя бяха посветени на почивка и малко свободно време (чак ми стана скучно, признавам си!). Отново си спомних, че обичам да правя нещо и да съм заета. Новият продукт тази седмица бяха Фибри – Псилиум Хуск и инулин – идеята е, че едно пакетче се разтваря в чаша вода и се получава консистенция на желе и това се изпива, а след него и още известно количество вода. Целта на това упражнение е да поемаме допълнително количество фибри, които да спомогнат за добрата работа на червата и целия тракт – да не се подува, да се пречиства правилно и редовно. От известно време приемам тези фибри като понякога са без инулин – само хуск и като цяло съм доволна. Рядко имам подуване на стомаха, но още не съм преборила редовното “изчистване” на червата. Засега съм доволна обаче и ще продължа да ги приемам, тъй като знам, че е нужно повече упорство и по-голяма продължителност на цялото упражнение. Обожавам да откривам нови хранителни продукти и добавки и винаги изпитвам голямо удоволствие да ги тествам. А в София е супер интересно, защото е пълно със здравословни магазини, сладкарници и ресторантчета. Изобщо след живота ми в Австралия, вече оценявам изобилието от магазини в България – буквално на всяка крачка има нещо, в което може да влезеш и да си купиш нещо (е, това не е толкова хубаво за финансовия механизъм, но все пак 🙂 ).

Филмът от тази седмица е Момичето от влака (The girl on the train) – драма, мистерия, трилър с Емили Блънт – адаптация по романа на Поула Колинс и често сравняван с Не казвай сбогом (Gone girl), който обра много овации. Филмът разказва оплетена история през погледа на три жени и  като всеки типичен трилър-мистерия има неочакван обрат накрая. Актьорската игра на Емили Блънт е похвална и определено бе интересно да я гледам в такава “сериозна” роля (защото все още я свързвам с кихащата секретарка от Дяволът носи Прада). Персонажът й е на объркан, разтроен алкохолик, който страда по отминала любов. Историята на главните героини се преплита много пъти, а парчетата от пъзела се появяват хаотично. Филмът не е лош, въпреки че би могъл да бъде още по-хубав. На моменти историята се развива бавно, но идеята около “момичето, което вижда всичко, пътувайки във влака” е доста добра. Отчаяната алкохоличка някак си се озовава на точното място в точното време и вижда неща, които дори не предполага, че е видяла. Интересна концепция за живота и нещата, които ни се случват – понякога виждаме много и знаем много, стига само да го осъзнаем. Филмът е интересен и определено би бил любопитен за любителите на този жанр. Разбира се, не липсва и феминистката част и women rule the world…така че би се харесал и на тези поддръжници.

 А, какво си мисля тези дни ли? Че животът е точно толкова хубав, колкото решим. Обожавам да виждам колко е голяма, красива и достоплепна Витоша, която се е надвесила над София. Мисля си за пътувания, за хубава храна, за хубави  разговори и чакам следващата седмица с нетърпение. Любопитна съм към всичко ново. А, вие усмихнахте ли се днес? Няма нищо, което може да помрачи хубавия ден, освен собствения ум.



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply