Върнете се у дома, при себе си.

Върнете се у дома, при себе си.

Нова година обикновено е момент за планове и решения…как ще бъдем по-добри, как ще променим живота си, как ще се усмихваме повече, как ще обичаме повече, как ще, ще, ще…но нека си признаем, и ти, и аз – не ни е нужна Нова година, не ни е нужен понеделник, не ни е нужен нов старт, нужни сме си ние. Нужно е да сме благодарни за всекиго, за всичко – за малките моменти, за малките усмивки, за големите неволи, за безсънните нощи – това е, което ни прави нас. А в края на деня нямаме нищо, освен себе си. Нова година – ново аз е заблуда. Няма ново аз, Нова година не е нищо различно.

Не чакайте първи януари, не чакайте понеделник, правете нещо всеки ден. Понякога е лесно да влезеш в рутината на еднаквите дни, правете нещо всеки ден, връщайте се към себе си, нищо не може да ви донесе по-голямо блаженство от хармонията със себе си. Често се губим в нещата, които обичаме, но и откриваме себе си там. Всички сме част от едно и животите ни са обвързани, пътищата ни винаги се пресичат и това си струва, струва си да се изживее. Струва си всеки да намери нещото, което обича и да се буди заради него. Дори и да е чашата с чай сутрин. Нека тази година изберем нещо, което обичаме. Предизвикайте себе си. Изберете нещо, което да правите всеки ден, всяка седмица или пък всеки месец. Четете нова книга всяка седмица или опитвайте нова храна. Гледайте филм, медитирайте всеки ден, правете нещо креативно или просто отделете време за себе си и нещата, които ви носят удоволствие.

Бъдете креативни, не знаете колко емоции и усмивки това може да предизвика.

Нищо не сияе така както блясъка в очите, когато говориш за нещо, което обичаш. Обичайте.
Не само хора. Не само вещи. Себе си. Живота. Природата. Усмивките. Сълзите. Просто себе си. Просто моментите. Всичко. По всяко време.

“Знаеш ли, скъпо дете, човек не може да намери успокоение нито в работата, нито в удоволствията, нито в манастира, а само в собствената си душа.”

Пуснете всичко да си отиде. Миналито моменти. Миналите сълзи. Миналите тревоги. Несигурностите. Несподелените мечти. Несподелените любови. Отчаянията. Изгубените надежди. Изгубените възможности.
Върнете се у дома. При себе си.

Честита Нова година! May the Force be with you 🙂

Разгледайте идеите в тези сайтове:



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply