Good Box Юни 2016.

Ама толкова да обичам Good Box! Поръчвам си от година, като след като заминах през Септември пропуснах няколко кутии, но пък след Коледа се сетих, че мога да си ги поръчвам и родителите ми да ги вземат и аз после да си ги отварям. (Много е готино да се прибереш след няколко месеца и да имаш 3-4 неотворени кутии! Рай!)

Ето че стана юни и дойде последната кутия за това лято (за жалост през юли и август няма да има кутии). Вътре има 7 продукта и един малък тестер – тоест общо 8. Както винаги има неща за хапване, които са ми от любимите.

Започвам със суровото барче, което много ми хареса. Съставките следват Аюрведа – древна индийска наука за здравето и живота. Миналото лято случайно се запознах с Аюрведа и е много интересно – различни принципи за медитация, за хранене, за живота, за балансиране на енергиите. Има три доши или характеристики за тялото и барчето от Good Box беше предназначено за уравновесяване на Вата – “Вата е комбинация от пространство и въздух. Тя е свързана с дишането, съкращенията на мускулатурата, движението на флуидите, пулсациите на сърцето, движенията на цитоплазмата и клетъчните мембрани. В балансирано състояние тя води до градивност и гъвкавост, а при дисбаланс – към страх и тревожност.”

Съставки: бадеми, фурми, стафиди, ашваганда (индийски женшен), индийски орехче, джинджифил, карамфил.

Определено джинджифила, карамфила и предполагам ашваганда придават един съвсем различен аромат на лека лютивина, която кореспондира страхотно със сладките фурми.

Цена: 1,69лв. ( http://ayurvedabio.com/product/811/quin-bite-don-t-worry-be-happy.html)

Продължаваме с храната:

Овесената каша на Crossfit съдържа овесени ядки (71,49%), фруктоза, изсушена ябълка (12,30%) и канела на прах (0,3%). Признавам, че още не съм я опитала и това, което ме спира е наличието на фруктоза. Тъй като не консумирам захар, вярно това не е точно чиста бяла захар, но е подсъставка. Съдържанието на въглехидрати на 100гр е 63,91, което включва 23,88гр захари, което е твърде много. Дори едно сурово барче, което е изцяло от фурми съдържа по-малко захари. В този случай голяма част от захарите идват от ябълките, но пък какво би ми попречило да си забъркам овесени ядки от лимец или обикновени, добавя подправки и нарежа един плод вътре? Продуктът изглежда хубав, но лично аз бих премахнала фруктозата. 🙂 Цената е 0.99лв.

В почти всяка кутия има напитка, този път е Студен чай Мурсалска Магия. Билката определено има полезни и ползотворни качества за организма. Според описанието на продукта в кутията, чаят е създаден по нова технология, като извлеченият екстракт запазва полезните си вещества. Цената е 1,99лв. НО…

В съдържанието, което е иначе прекрасно – вода (планинска) 95,4%, екстракт от мурсалски чай (2,5%), лимонена киселина 0,1% (като стабилизатор на киселинността), присъства и фруктоза 2,0 %. Този път обаче zахарите и въглехидратите на 100мл са <0,1гр.

Все още не съм опитала чая, но определено има по-голям шанс от Овесената каша. Фруктозата тук служи като естествен подсладител и вероятно придава приятен вкус на чая, въпреки че лично аз никога не съм си подслаждала чая, дори и преди да спра да консумирам захар. Цена: 1.99лв.

Прави ми впечатление, че всички напитки, които присъстват в Good Box  са предварително подсладени – и Aloe Vera-та предния път, Комбуча напитките и т.н.

Продължаваме напред с мазилата – този път има няколко посветени на лятото, което е супер.

Охлаждащ и Хидратиращ спрей за след слънце на Hristina Cosmetics е нещо много хубаво. Веднага се напръсках и на секундата усетих онзи познат мирис на всички плажни мазила – просто ти мирише на лято и море и слънце и плаааж! Попива много бързо и се усеща разхлаждащо. Съдържа Д-Пантенол и алое вере. Цена: 100мл – 5.25лв. Ще използвам всекидневно!

Следващият летен продукт е уникално, красиво изглеждащият Озаряващ Елексир Арган и Макадамия на Natural Cosmetics. Ама толкова е красив! Пристигна с панделка и цялото шишенце блести. Красота! Веднага се намазах и с него! Попива изключително бързо, което ми направи голямо впечатление, тъй като повечето продукти, съдържащи олио не попиват толкова бързо. С хиалуронова киселина е, която хидратира кожата и поправя щетите от слънцето. Съдържа есенция от златни цветя, която създава антиоксидантен филм върху кожата. Определено може да се използва и върху лицето и е подходящ за всеки вид кожа. Страхотен! Цена: 30мл – 23,40лв.

Към слънцезащитните продукти се нарежда и тестерът – Екстремен Слънцезащитен Флуид SPF 50+. Според листовката защитава до 450 минути от слънчевите лъчи. Марката е Bio Solis. Цената за 40мл е 26,99лв. Все още не съм го използвала, но стои на видно място и при първото ходене на плаж, ще бъде употребен. Според листовката се абсорбира бързо, което е важно за един слънцезащитен крем. Има консистенция на мляко.

Разбира се, преди да се предпазваме от слънцето, е хубаво да се екфолираме. Тук идва Ексфолиант за Тяло с Лавандулово Масло. Както се досещате мирише уникално на лавандула. В съставките присъства кафява захар. Този път не бих казала, че това е лошо, но тя има хвърда структура и при нанасяне по ръцете, те се зачервиха (или аз търках прекалено много). Остава приятен мек допир, но по-скоро не бих го използвала върху лице. Консистенцията ми харесва и си личи, че е натурален. Страхотен за тяло, крака и всякакви части, които имат нужда от премахване на мъртви клетки и омекотяване. Цена 100гр – 5.00лв, 250гр – 10.00лв.

И на последно място, но не по важност е малкото кремче за крака – RuscoVen биоГел от Aboca. През лятото винаги имам проблем с петите и колкото повече ходя със сандали, толкова по-неприятни стават те. А и напоследък нямам време да отида на педикюр, където ги остъргват, което е свръх гъделичкащо и не толкова приятно според мен (но пък върши работа). Така де – това малко гелче е страхотно и освещаващо. Намалява чувството не тежест в краката. Съдържа Бодлив залист, Див кестен, Центела и Червена лоза.  Вече си слагам поне 4-5 пъти и  действието ми харесва. Попива бързо, което е важно, тъй като не е нужно да чакам преди да мога да стъпя на земята. Много съм доволна от продукта. Цена: 100мл – 18.00лв.

Очаквам с нетърпение Good Box септември, въпреки че ще успея да го видя чак през декември. А през това време, не забравяйте и за Good Box Summer Edition.

Моите най-искрени адмирации към екипа, който подготвя тази невероятна кутия всеки месец!



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

One thought on “Good Box Юни 2016.

Leave a Reply