Седмица 1. Кивано.

Седмица 1 от 52.

Времето определено минава бързо. Бях ентусиазирана още седмици преди Новата година да избера някакво начинание или предизвикателство, което да изпълнявам всяка седмица. Нещо, което да направя 52 пъти. Учудващо, първата седмица вече мина, неделя е и аз естествено изоствам. Имам оправдание, разбира се…

Оказа се, че независимо, че уча в Шотландия и времето е “лошо”, то тук беше по-лошо. Сняг, дъжд, лед…постоях си вкъщи. Нямах възможност да отида до магазина! Предизвикателството, което избрах е да опитвам всяка седмица нова храна. Разбира се, че е трудно да направя нещо такова, стоейки си вкъщи. Но ето! Навън е топло! Магазинът беше посетен.

Кивано.

Изглежда странно, но веднага ми привлече погледа – зелено, леко бодливо. Купих го. Прибрах се…реших все пак да прочета нещо за него – описват го като бодлива краставица и пъпеш.

Оказва се, че е доста странен плод, по-скоро леко безвкусен, определено тропически (тоест не е сладко). Бих се съгласила с описанието му, че има вкус на краставица, но и леко киселеещ като лимон. Отвътре е зелено и прилича на желе, но пък има семки като на краставица.

Намерих го в Метро на цена 4,67лв.

Покрай всички тези празници и смяна на времето се разболях, разбира се. И научих нещо интересно – каквото и да опитвах по празниците, дори любимите ми храни, просто не усещах вкус. Мозъкът ми обаче знаеше какво да прави и аз някак си знаех какво опитвам и си мислех, че усещам вкуса му. Докато не си поръчах шейк с мака, тиква, канела и разни други неща. Е, нямах представа какво пия. Мозъкът ми не го познаваше, сетивата ми не го усещаха. Приятелките ми го опитаха и направиха физиономии заради канелата, а аз просто си пиех, без да знам какво е дори. Е, беше вкусно. (май)

Изводът е, че в крайна сметка тялото ни не се нуждае от нещата, които си мислим. Определено не ни се яде торта или пица, просто защото тялото ни няма реалната нужда от тази храна, тъй като тя не му дава нищо хранително. Мозъкът си въобразява. Без нашия приятел, мозъка, тази храна би бил напълно безвкусна и безполезна, дори вредна в даден момент.

За повече информация от вредата от захарта, изгледайте първия ми документален филм:



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply