Седмица 10. Пречистване.

Минаха 10 седмици от годината. Почти 1/5. Еха!

Първите курсови работи са предадени, първите слънчеви лъчи се усещат. Пролетта идва! Седмицата беше заета – работа, срещи на Ротаракт и университет, разбира се. Не остана и много време за храна, но пък имаше нещо ново. Съквартирантката ми направи детоксикираща вода, която е в кана в хладилника и от няколко дни я презареждаме и си пийваме. Съставките са вода, 50гр корен от джинджифил, краставица и лимон. Вкусът е доста приятен и свеж, въпреки че на моменти джинджифилът показва лютия си характер. Приятен заместител на нормалната вода, когато изпиташ нужда за нещо друг, а готовите сокове и напитки имат толкова неприятни съставки.

Разбира се, съдбата си знае работата и поглеждайки днешната дата, разбирам, че е било най-подходящата седмица за пречистване – днес е Сирни Заговезни. Денят за прошка. Денят за пречистване на греховете. Значи правилно сме се пречиствали тялом цяла седмица, остава и да се пречистим духом.

Сирни Заговезни бележи началото на Велите пости и е 8 седмици преди Великден. Празникът има много обичаи, но в крайна сметка като всеки празник е въпрос на лично усещане. Не е нужно да сме религиозни, за да простим. Религията е вяра. Вяра в нещо. И е различна за всекиго. Такава е и прошката. Но е пречистваща, повярвайте. И както с всяко друго нещо, започнете със себе си. Простете на себе си. За всичко, за отминалите моменти, за отминалите грешки (повярвайте, нищо не е грешка, а просто урок по пътя), за отминалите сълзи, за отминалите ядове, за отминалите хора и емоции. Те са съществували, за да се превърнем в това, което сме днес. Погледнете на живота като на път. По пътищата често има препятствия, но те не са нещо лошо – те ни носят нови емоции, нови знания, нови познанства. И в крайна сметка, не си струва да се държим за тези отминали моменти. Новите неща постоянно се случват и са прекрасни, също като отминалите. Животът ни дава точно това, което търсим и от което имаме нужда.

Да простиш на себе си понякога е по-трудно, отколкото да простиш на другиго. Но как да простиш и да ти бъде простено, ако в края на деня, не си в спокойствие със себе си. Започнете от там. От себе си. With the man in the mirror 🙂

После простете и на всички останали, всичко е по-хубаво така. И по-леко. И по-приятно. И по-истинско. Природата също ни прощава за всичко, което извършваме с нея и отново, още веднъж, е тук и готова да разцъфне. Нека бъдем като природата, нека бъдем част от нея, каквато сме. Нека разцъфнем отново, готови за нови приключения. Пречистени. И по-добри.

“Времето сякаш е спряло, всеки край е ново начало…
Нека вали…да можем аз и ти, да бъдем по-добри и всеки от нас да си прости”



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply