Седмица 106. Азиатски ресторант.

Тази седмица включваше няколко основни момента – изпита ми (йессс, най-накрая мина!), срещата ми във Foodstory с друго foodie по душа, където хапнахме вкусни супички, дългото ми пътуване до България, през Глазгоу и няколко дневния ми престой в София.

София отново беше прекрасна. Времето беше с мен и храната както се досещате също беше подбрана :))
Още първият ден закуската се превърна в обяд или по-скоро в нещо като брънч -> отново Made in Home. Ами много го обичам това място, обстановката е прекрасна, храната вкусна…какво повече да иска човек. Хапнах отново салата с тиквени нудели, спанак и козе сирене + хлебни трохи. Вечерята отново беше в Bistrello – и то пак същата – риба със средиземноморски ориз. Май абсолютно повторих деня от рождения ден на баща ми на 14ти декември.

На следващия ден имах интересно преживяване – а именно ядене на бургер. Но не какъв да е! Седнахме в Skaptobara, където са известни с хубавите си бургери. Аз обаче отново не успях да се реша да ям стандартен бургер…то хлебче, с хиляда неща и добавки вътре, сосове със странен произход. Забелязах обаче, че отдолу на менюто имаше надпис “go protein” или нещо такова и можеше да избереш бургер с “хлебче” от салата. Та, аз бях с такова. Избрах и зеленчуково кюфтенце от леща, което беше много вкусно между другото и помолих да нямам сосове. В крайна сметка това беше салатка със зеленчуково кюфтенце. “Бургерът” ми имаше още домат и яйце. Денят ми беше много, много дълъг и след около 17-18 извървени километра, на връщане към хотела, не пропуснах да си взема парче брауни от Mix of figs – беше тиквено с рожков, който не ми е много любим (предпочитам какао), но вкусът беше чудесен и препоръчвам силно! Прекрасна шоколадова текстура 🙂

В София се срещнах и с Ваня от Vanilla Kitchen, където за първи път отивам и където препоръчвам всеки, живеещ в София да отиде, за да си хапне вкусна и истинска торта, приготвена само с естествени продукти!

Вечерята обаче беше най-интересното! Ресторант Hamachi, който се намира на Раковска. Мястото не е много голямо, но пък е уютно. Обслужването е чудесно, а цените доста високи. Храната страшно много ми хареса – всичко беше приготвено на място и много, много вкусно и различно 🙂 Впечатлена съм! Това са част от нещата, които опитах:

  • Салата Ясай – червено и бяло зеле, моркови, свежа маруля с краставици, домати и оризово – сусамов дресинг
  • Салата от мариновано червено цвекло с песто от тофу, лешници, спанак и хрупкав грах с уасаби
  • Гиоза – зеленчуци в оризови кори, задушени на пара
  • Кюфтета от сьомга и тофу, запечени на плоча с уасаби сос
  • Различни видове суши

Меню
Суши меню

Съботата пък беше прекарана в Арбанаси, където бях на симпатична механа (или по-скоро единствената работеща механа през януари там). А когато се прибрах в неделя, майка ми и баща ми ми бяха донесни пататник от Бачковския манастир, който много обичам и също си хапнах с удоволствие – общо взето след азиатската кухня, уикендът беше посветен на традиционни, български храни.HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 х Анелия

Leave a Reply