Седмица 141. Прибиране до България. Детски бисквити. Торта сникърс.

Прибирането ми до България беше само за 3 дни, но пък беше изпълнено с много емоции. Последните дни тук обикалях за бишкоти, за прошуто и всякакви типични неща. Пътувах през Рим и въпреки че всичко беше по 2 часа, пак направих цял ден преход.

Нашите имаха годишнина от сватбата и има купих малък подарък от летището – бутика просеко и бонбони с новия вид розово какао – ruby.  Знаете, че съществуват три вида шоколад – черен, млечен и бял…но вече има и розов. Разработен е от швейцареца Barry Callebaut и се прави от какаовите зърна Ruby, които се срещат в Еквадор, Бразилия и Кот д’Ивоар и се твърди, че не са оцветени, генно-модифицирани или химически разработени. На братовчедките си донесох от новия розов Kit Kat 🙂

Във Варна бях за 48 часа и за краткото време не съм опитала нещо ново, както се досещатe. Хапнах в Докера (салата с риба тон и нахут – на която бяха забравили рибата тон, та я върнахме хаха), сандвич с хумус от So Fresh.

Всъщност опитах една нова марка – Mogli, която е немска.  Купих си два техни продукта – мини бисквити тигър ( брашно от спелта, брашно от пшеница, сироп от агаве, масло, агаве на прах, какао на прах, бадемово брашно, сода) и нещ като сурова вафличка – с бадеми – (печени бадеми, ябълков сок, сироп от агаве, оризов сироп, пълнозърнест ориз, бананови флейки, кокосово брашно, вафлички – картофено нишесте и слънчогледово олио). И двата продукта бяха много вкусни са всъщност детски :)) Взех ги от магазин Зелен – новият ми любим био магазин във Варна.

Прибрах се заради един грандиозен рожден ден.

Храната на рождения ден беше главно finger food – плата с плодове (украсени с цветя!), изпечени ядки на място, мезета, малки wrap-ове със сьомга, тортия с разтопен кашкавал, баница със спанак …. разбира се, аз цяла нощ хапвах ядки и баница. Всичко беше безкрайно красиво, вкусно, масите светеха, имаше джи-джей и атмосферата беше уникална! Най-хубавият рожден ден, на който съм присъствала 🙂

Черешката на тортата беше самата торта 😉 Тортата, изненада, която поръчах беше от Sweet things by Anna Pavlova и я помолих да направи нещо като сникърс. По погледа ми си личи колко бях развълнувана за нея. Отгоре беше украсена с всякакви бонбони, вафлички и т.н. Вътре имаше слой карамел, фъстъчен … и изобщо стандартния вкус на сникърс. Да, опитах тортата. И да, беше страхотна.

На следващия ден едвам станах – не е лесно да спиш по 4 часа и да пиеш цяла вечер :)) Майка ми беше направила баница и любезно ми зави половин килограм от нея в една торбичка и ме качи на самолета, без да разбера. Цял ден бяха толкова изморена, че буквално закусвах, обядвах и вечерях баница. И беше прекрасно. И вкусно. И нямаше нищо лошо в това. Беше от нещата, които просто се случват, защото такива са обстоятелствата. Напоследък съм все по-настроена към този тип начин на живот – естествен, спрямо обстоятелствата, без обмисляне, без напрежение, без съжаление, обвинение, вина и т.н.

Неделя е. И аз отново съм във Флоренция. С прекрасния спомен за последните дни. Отново леко тъжна. Всеки път, когато се прибера и после замина и остана пак сама, съм леко тъжна. Но и това ще мине, знам.HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 х Анелия

Leave a Reply