Седмица 154. Рамен. Коледно парти.

Последната ми седмица във Флоренция включваше много проекти, работа…но и излизания и празненства. Правихме си коледно парти, където всеки приготви нещо типично. Аз естествено имах проблем с намирането на точени кори, защото мислех, че ще има във всеки супермаркет, но се оказа, че е пълно с бутер тесто – различни дебелини, видове и т.н…..но не и тънки кори. Имах буквално 3 часа да направя баницата и докато се чудех дали ще стане с бутер тестото, в крайна сметка купих кори за пролетни рулца от китайски магазин, които съдържаха само брашно и кокосово масло. Направих я. Получи се, но беше леко живала и не перфектна, но все пак я харесаха и беше хит.

Индийките бяха приготвили типичен хляб (като питка/наан с мента), който много ми хареса. Ментата е нещо, което ние, в България, главно възприемаме за чай, а не толкова като подправка за готвене. Бяха приготвили и типично пиле със сос … не ги разпитах дали е тандури, дали е корма…какво е…но знаете , че имат много и различни подправки, така че кухнята им е далечна за нас. Мексиканката беше прогитвила гуакамоле и направи коктейли Маргарита. Рускинята палачинки – нормални, като нашите и ги беше направила солени. А, бразилката беше избрала шоколадов пай с Нутела, което не е грам бразилско, но нямало как да открие съставки за нещо типично.

Другото интересно и ново нещо за мен тази седмица беше, че опитах рамен. Избрах си зеленчуков и съставките бяха – зеленчуков бульон, водорасли kombu, шио (сол), тофу, спанак, маринова яйце, целина, кълнове и гъби шийтаке. Като цяло ми хареса и беше доста вкусно, но леко безсолно. Аз добавих и малко лютив сос към него. Другите момичета, които бяха яли и другаде, казаха, че не много добър точно този рамен и че му липсва вкус и е твърде рядък. Въпреки това вътре имаше огромни количества зеленчуци и спанак и беше страшно засищащо. Така че на мен ми хареса и ще опитам отново, за да мога да сравня. Но е нещо, което бих повторила с удоволствие.HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 х Анелия

Leave a Reply