Седмица 155. Гурме в София. Chef’s.

Върнах се! Колкото и да обичам Флоренция, връщането вкъщи винаги е най-любимо. Коледа е. Празнично е. А, прибирането ми винаги по един или друг начин е свързано със София. Този път бяхме за малко, но разбира се, отидохме на ново място и успяхме да отпразнуваме рождения ден на баща ми. Исках да обядваме в Made at home, което е един от любимите ми ресторанти и отидохме към 14 часа в събота, но нямаше места и се наложи да седнем в отсрещното заведение, защото бяхме безумно гладни. Не беше чак зле, но не бях впечатлена, особено знаейки, че в София е пълно с уникални заведения. Другата ми опция беше Багри, където отдаааавна искам да отида, но все не стигам.

По-интересното е вечерята обаче. Разглеждах ресторантите на различните “шефове” и се чудех между Кактус (на Манчев), Chef’s (на Виктор Ангелов) и Ahora (на Севда Димитрова)… в крайна сметка се оказахме в Chef’s. Търсех ресторант, който хем е луксозен, хем порциите не са напълно гурме и цените не са огромни. Много искам да отида в Космос, но точно цените ме спряха в този момент.

В Chef’s всичко беше перфектно – менюто доста голямо, обслужването страхотно и храната перфектна. Беше не само красиво поднесена, но и с много вкусна и напълно достатъчно количество. Определено препоръчвам ресторанта. Пробвахме и десертите и всяка хапка беше превъзходна. Поръчахме си няколко неща:

  • салата с топли горски гъби – Топли горски гъби върху свежа салата с хрупкав айсберг, пресен спанак, фини зеленчуци, пармезан и балсамико винегрет
  • Терин от гъши дроб с порто, дюли, малиново кули и панетоне
  • Шкембе чорба „Шефс“ по оригинална наша рецепта с масло и мляко
  • Телешки мозък в хрупкаво панко, върху пюре от картофи и праз „Вишисоа“, къри крем, броколи и печурки с масло
  • Телешки бон филе стек върху пюре от целина с трюфели, бамя, трюфел сос и печен картоф с мащерка и чоризо
  • Свинско бон филе „Sous Vide” с чубрица и розмарин, върху пюре от грах с мента, мармалад от домати, сотирани горски гъби, пуканки от бекон и сос с маслини и арпаджик
  • Крем брюле гратинирано с тръстикова захар в ананас
  • Поширана ябълка с манго, орехова бисквита, крем с кардамон и сладолед с канела и джинджифил
  • Плодов кейк с мус от кестени, желе от манго и маракуя, пясък от шам фъстък и лайм. (веган ястие)

Другото важно и вълнуващо нешо, което се случи в София беше закуската ни в Parallel 43.  Вече съм го споменавала. То е едно от най-най-любимите ми места в София и най-голямото вдъхновение за далечната ми мечта да имам и аз заведение. Преди повече от половин година дойдох устремена да ям бананови палачинки, а сега беше ред на тоста с авокдо с хляб от лимец и уникален зелен дип. Заведението има уникален интериор, превъзходно меню с неща, които обожавам и огромен набор от десерти – кейкове, сурови тартове, кексчета, мъфини и тн. Има много веган опции, но и много стандартни. Опитахме още зеления омлет с козе сирене и спанак и бърканите яйца с трюфел. Кафето им е чудесно, имат си и собствено кафе parallel 43 и най-красивите чашки на света. @hristina_slancheva, създателката на това прекрасно място, беше там и определено може да бъде описана като слънчева – зареди ни с много усмивки и беше толкова любезна ❤️ суперлативите ми не са достатъчни, защото това е мястото, към което “look up”-вам и искам да “стана като него като порасна” – а именно че олицетворява моята идея за заведение, храна (като вкус, качество и подбор на менюто), интериор и обслужване. Задължително отидете там, ако сте в София. А, аз съм сигурна, че ще продължа да се връщам, защото има толкова много неща, които да опитам ❤️



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply