Седмица 157. Празници.

Ще ви споделя малко от нещата, които написах последните дни от коледното предизвикателство и мисля, че много добре опистват атмосферата тази седмица:

25. Подаръци. Весела Коледа, скъпи приятели! Бъдете здрави! Какво по-важно от това? Бъдете и щастливи! Радвайте се на живота, на моментите, на близките си…на всичко, което ви усмихва. И понеже днескашната тема е подаръци – нека си поговорим и за тях. Винаги съм обожавала подаръци….но най-вече да ги подарявам. Разбира се, като дете се радвах и да ги получавам, но сега много обичам да вложа енергия, мисъл и емоция в избор и приготвянето на подаръци. Напоследък най-обичам да направя меденки, да ги опаковам в индивидуални пликчета, да ги надпиша и да ги подаря – лесно е, просто е, не е голям подарък и не кара отсрещния да се почувства неудобно, но пък е прекрасен жест. Тази година заложихме най-вече да подаръци за братовчедки ми и по нещичко за всички останали. Защото все пак подаръците са си подаръци и дори баба и дядо ги заслужават. Даже ги заслужават най-вече!

Последните няколко години искренно отговарям, че не искам нищо за Коледа. Започнах да ценя повече времето, отколкото самите подаръци. И ви пожелавам точно това – подаръците са прекрасни, всички ги обичаме, но времето с близките, семейството и приятелите е още по-прекрасно. Защото е тук и сега, а не завинаги


28. Нещо ценно, което научих тази година. Научих, че понякога трябва да дълбаеш в себе си, за да се пребориш. Че трябва да излезеш от зоната на комфорт. Че не всичко страшно е чак толкова страшно. И че след всяка тъмен тунел има светлина. Научих, че трябва да вярваш в себе си, че никой няма те спаси, ако сам не искаш да се спасиш и че човек е толкова прекрасен, колкото пожелае да е. Научих, че трябва да вярваш в себе си повече, че си достатъчно добър и че животът е прекрасен. Може би беше една от не най-приятните години и като цяло чакам да свърши, но беше точно такава, която знам, че ме кара да порасна, от която ще науча нещо и която ме кара да се боря.

Какво научих тази година, свързано с Healthylicious – че човек трябва да прави това, което му носи удоволствие и да се изразява. За мен това е да готвя, да декорирам храната и да снимам. Да създавам визуално красиви неща и да „предавам“ някакво послание. Защото когато човек има нещо за казване, трябва да го споделя, дори да достигне само до 1 човек. Важното е да запалим клечката, а огънят сам ще пламне


29. Благодарност. Не мога да повярвам, че останаха само 3 дни до края и на тази година. И тази година като всяка друга си имаше и върхове и падения – не мога да я нарека само черно или бяла, защото се влучиха прекрасни неща като диломирането ми, заминаването ми за Италия, новия член на семейството – най-прекрасното куче, колата с миглите, пътуванията, приключенията, спечелени конкурси, много смях, много обич и много усмивки. Не толкова позитивните неща не са за изброяване, но поставиха началото на едно пътуване към самата мен, което колкото и да е трудно и да не харесвам на моменти, знам, че ще доведе само до позитивни неща. Знам, че всяка крачка в правилната насока води към резултати в правилната посока. И че всяко зло е за добро. И че съм толкова силна, когато пожелая да бъда. Така че благодаря на всички, които са до мен. На всички, които въпреки моето упорство, ми помагат. Те нямат нужда от изброяване и нямат нужда от гръмки думи, защото знаят. Благодарността няма нужда от шум. Има нужда от тишина, от усмивка и едно смирено и тихо “благодаря”.


29. Планове и цели за новата година. С всяка следващата година знам, че ще е по-грандиозна, по-вълнуваща и по-важна. Разбира се, мога да категоризирам и тази така. Предстоят ми много приключения след като завърша и се гмурна в по-различен живот. От една страна звучи страшно, но от друга е супер вълнуващо, тъй като знам, че ще ми се случат хубави неща. Пожелавам си да съм по-смела, по-често да излизам от зоната на комфорт и да променя доста неща в живота си. Да бъда повече себе си, да бъда в настоящия момент, да не бързам толкова и най-вече да се изправя пред самата себе си, пред страховете си, защото знам, че мога. Плановете ми включват да пътувам много, да преоткривам света, да бъда по-креативна, да създавам и развивам Healthylicious още повече, защото имам много идея. Плановете ми са да открия нещо, което ме кара да се събуждам с усмивка всеки ден и да се радвам на живота. Просто да бъда тук и сега, напълно със себе си и с хората, които обичам. А вие?


Част от празничната трапеза на Бъдни вечер:

+ нещо важно:



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply