Седмица 159. Пред страховете + какво сервират в болниците?

Днес ще си говорим на една интересна тема, а именно страховете. В предния пост засегнах “проблемът” със зоната на комфорт. Самата аз се изправих пред себе и нещо от което ме беше страх. Нещо, от което бягах дълго време и в съзнанието си бях създала цяла история, развитие и т.н. без да има реална причина. Но както споменах миналата седмица – “do what scares you the most and set yourself free”.

Именно това и ме мотивира да променя нещо в живота си най-накрая и да поема отговорност за себе си. И вземайки това решение, разбрах, че всъщност няма нищо страшно и всички истории, които си бях измислила, всъщност изобщо нямаха нищо общо с реалността. Така че ви напомням, че понякога имаме нужда от reality check и да си спомним защо сме толкова вглъбени в някои от разбиранията и вярванията си. Хубаво е човек да има принципи, но е и хубаво да се промяне и да израстваме. Тоест от време на време трябва да проверяваме дали реалността е същата и дали това, в което вярваме, все още е валидно.


Тази седмица ви показвам и какво се случва в държавните болници и какво покрива здравна каса, а именно менюто на човек след операция. Точно тогава, когато се очаква да се възстановяваме от операция и да подсилим организма си, получаваме кифла за закуска. По-късно пристига скумрията с моркови и картофи + филия бял хляб. А за вечеря – ориз с маслини (около 3 броя!) със съмнителен червен сос (кетчуп? или доматен?) + задължителната вече филия бял хляб.

Не казвам, че има нещо лошо в кифлите, хляба и т.н. и че който иска да го консумира, нека го прави, никога не бих съдила никого, че яде кифла, но смятам, че е важно да получаваме нужните витамини и минерали точно в тази ситуация.

Точно по този повод, бих искала да ви подканя и да гласувате в Промяната – за фондация За Храната, която се бори за хубавото хранене на децата. Защото положението в детските градини и училища е същото – децата получават две филии хляб с малко шунка между тях.

Гласувай за “За Храната” в Промяната!

Защото е важно! Да бъдем осъзнати! И да знаем с какво се храни!



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply