Следващата седмица ме очаква супер вълнуващо приключение и заради това тази мина някак “набързо”. Започна с хапване на рамен с момичетата – раменът напоследък доста ми харесва като опция за храна – супер сгряващ, топъл, пълен със зеленчуци и вкусен бульон. По същото време (предполагам за Св.Валентин) във Флоренция имаше и фестивал на шоколада – имаше всяяяякакви видове шоколад, шоколадови фонтани, бонбони, тахани от какво ли не, ягоди с шоколад и сметана – изобщо рай за шокохолиците.
С А. открихм чудено rooftop кафене, което гледа точно към Duomo-то и направих първата си домашна лазаня и бургери. Бургерите бяха с домашни хлебчета, а лазанята по стандартна рецепта, но стана безумно вкусна. Определено ще повторим 😉
Любимата ми част от седмица обаче е първата ми морковена торта! И най-вече голямата крачка, която направих, за да я ям. Последната половин година съм яла няколко пъти сладки неща, но обикновено вечер, след чаша вино или в някаква конкретна ситуация. Вече веднъж ви разказах и за успеха ми с тортата във Варна – да, смятам го за успех. Повече прочетете тук.
За тази торта си мечтааех дълго. Все я мислех, представях си я и я исках…но ми беше трудно да отида да я ям просто ей така, през деня. Вместо да обядвам или пък, когато не съм особено гладна. Винаги в главата ми имаше опциите “Ама нужно ли е? Защо просто не пия кафе?”. Но го направих. Точно на 14-ти февруари, ей така за повода.
И беше прекрасна. Точно каквата очаквах да бъде. С леко влажен блат, морковите се усещаха, много вкусна и с прекрасен, съвсем лек и съвсем малко крем. Изобщо останах много доволна. Не забравяйте, че храната не винаги е само храна, нутриенти и т.н., но е и емоция. Преживяване. И спомен 🙂
HEALTHYLICIOUS
☆ УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM
☆ FACEBOOK
PERSONAL
☆ FACEBOOK
☆ INSTAGRAM
☆ УЕБСАЙТ
☆ БЛОГ
х Анелия
2 thoughts on “Седмица 164. Морковена торта.”