Седмица 163. French toast.

Тази седмица имах ясната мисъл, идея и желание с какво искам да закусвам. Това беше прословутият french toast или побългарения му вариант – пържени филийки. Разбира се, моята версия не беше нито една от оригиналните две. Издирих тостерен хляб, който да ми харесва като състав. С квас и без захар (е, имаше и добавена мая, но все пак…) и се залових на работа на сутринта. Разбърках яйца с кокосово мляко + малко кленов сироп. Потопих филийките в сместа и изпекох на тиган без допълнителна мазнина. Полях с кленов сироп и декорирах с банан и горски плодове. Стана адски вкусно и пишйеки това, ми се иска пак да си направя.

Хлябът, разбира се, остана и се наложи да измисля още нещо. Тогава се сетих за друга любима закуска от детсвото, а именно филийките с яйца и сирене. Разбърках яйца със сиренето, което си нося от България, сложих върху филийките и изпекох на фурна. Мммм!

Причината да правя тези закуски беше следното нещо, което прочетох от Ванеса Виденова: “Една от най-здравословните храни е любимата ви храна от детството, която сте обожавали, ако ще и да е най-вредната храна. Когато вкусът върне спомените и усещането за детска свобода, тялото ще се изпълни с ендорфини, психиката ще изпита освобождаване, а метаболизмът ще се ускори. За да бъде здравето “заразно”, направете най-чистите форми на щастие приоритет.”

Тази седмица опитах и сурово барче със смокини и орехи, но не ми хареса особено – не бих си купила същото втори път.  А, главното събитие за уикенда беше, че с момичетата се събирахме. Аз направих баница, но този път с истински кори, които си нося от вкъщи и българското сирене. Всички мнооооого я харесаха, Рускинята беше направила салата Капрезе, а индийките бяха купили самоса и фалафели от магазина. Опитах само фалафелите, тъй като самосата ми се стори твърде пържена и не точно по вкуса ми.



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply