Седмица 162. Пица с горгонзола + странни продукти.

Първата седмица във Флоренция мина неусетно, особено когато имаш компания, времето минава супер бързо. Имаше обаче някои интересни попадения в храненето и ежедневието.

С момичетата посетихме американски ресторант, където сервитьорките бяха на кънки. Те много искаха бургери, но като цяло никак не ми хареса как изглеждаха, а аз хапнах салата, която беше сервирана в питка (+ филийка хляб, + крекери?!). Посетихме също и нова пицария, която много ми хареса. Пиците са типично тоскански и се наричат чабати, тъй като са супер тънки и хрупкави (освен това са продълговати). Аз хапнах с горгонзола и круша. Беше уникално вкусна.

Уикенда посетих Болоня за половин ден, тъй като ходихме на фестивал. Времето обаче беше дъждовно и в крайна сметка не сме разгледали почти нищо. Ще чакам да стане малко по-топло, за да разгледам града, защото изглежда доста интересен, а и беше пъъълно с хора.

Последното “интересно” нещо за седмицата за двете странни неща, които открих в супермаркета. А именно, че продават буркан със сварено жито (за 0.99 цента) в секцията за десерти – явно има такава типична торта с пълнеж от жито. Освен това открих нещо като “кутийки” с бланширани картофи, които се приготвят с микровълнова и стават пържени.



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply