Седмица 161. Индийски бонбони ладу.

Първата седмица в Италия мина доста бързо – докато свикна отново с университета – май сме малко по-натоварени този семестър, докато “наместя” всичко вкъщи … и седмицата взе че мина. А този път си имам и другарче 🙂

Тази седмица опитах две нови неща – кокосов крем от DM, който си купих от България. Съдържа кокосов мус, агаве, ванилия и морска сол и мноооого ми харесва. Гъст е почти като захаросан мед и е доста, доста сладък. Но е чудесна добавка към кремчета и смутита. Аз много обичам топинги от тахан, гранола и такива неща. Нали?

Другото ново тази седмица бяха индийски бонбони, които двете ми състудентки от Индия бяха донесли, за да ни почерпят. Наричат се laddu и съдържат  брашно, масло гхи, захар и ядки, сушени плодове или други добавки. Нашите съдържаха фъстъци, кашу и бадеми със сигурност. Бяха с грахам брашно. На вкус ми допаднаха, но не са ми любими със сигурност – бяха доста маслени и леко ронливи. Не много сладки, а по-скоро с вкус на ядки. Като цяло съм много развълнувана, че опитах нещо индийнско.

А, италианските ни приключения не пропуснаха да включат пица от Gustarium – за нея съм говорила, с квас и пълнозърнесто брашно е и я режат с ножица на грамаж. Моята беше с патладжан и синьо сирене.

Другото ново бе, че най-накрая посетих едно кафене, което винаги ми е изглеждало симпатично и си поръчах latte с овесено мляко. Не беше лошо, но тъй като млякото не беше подсладено стоеше леко безвкусно. Мисля, че с кокосово мляко би било по-добре, тъй като то е леко сладко. Вие какво ново опитахте?HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 х Анелия

Leave a Reply