Седмица 2. Спирулина.

Седмица 2 от 52.

Времето наистина минава бързо. Особено когато учиш за изпити (или се опитваш да го правиш). Тогава идва и момент в търсене какво ще те накара да се съсредоточиш.

И намираш спирулина. Или тя те намира. Като типичен български студент, пристигнах в Шотландия с куфар, пълен с различни неща (лютеницата и сиренето са ясни), но си донесох и неща като ядки, какаови зърна иии…пакет спирулина. За да опитам. За да пия смутита. За да направя нещо ново.

Спирулината е зелена. И е водорасло. И съдържа голямо количество протеини, минерали и всякакви такива полезни неща. Разбира се, никак не смятам, че новонавлезлите “полезни” неща са най-важното. Човешкият организъм се приспособява към мястото, където живее и ако консумираме народната храна ще сме също толкова здрави, колкото и ако изпадаме в крайности и в храната ни присъстват само спирулина, чия и киноа.

Но за мен спирулината беше от тези неща, които ми се струват интересни.

Е, по време на ПОЧИВКАТА между ученето, си направих шейк (прясно мляко, банан, шепа замразени червени плодове, малко овесени ядки, чия и ленено семе) и лъжичка спирулина.

Разбира се, цветът беше наситено зелен и си мисля, че по-малко количество щеше да се отрази по-добре. Вкусът не се усещаше чак толкова, но въпреки това оставаше леко усещане за водорасли.

Не мога да преценя колко е полезна, колко добре ми е повлияла и други такива неща, но с удоволствие бих опитала отново и то в друга комбинация.

Опитвали ли сте някога спирулина?

…е, аз продължавам да уча 🙂



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply