Седмица 24. Баунти и Рафаело.

Лятото винаги е хубаво. А, вече е  и топло. Седмицата започна с рождения ден на майка ми, който отпразнувахме в The Sea Terrace иии ядохме, и ядохме! По този повод правих 4 вида сурови бонбони + нещо като морковено/кокосово брауни.

Седмицата продължи с още празненства и посещения на ресторанти. На майка ми й се прияде пица и реших вместо традиционния здравословен блат от тиквички/карфиол да направя нещо по-различно. Малко приличаше на омлет, но пък изобщо нямаше такъв вкус, след като го превърнах в “пица”. (Съдържа яйца и крема сирене и подправкиии).

Хапнах отново от любимия си веган сладолед без захар (So Fresh, Варна), този път с вкус на банан и шоколад. Това е най-вкусното нещо на света.

Посетихме фестивала на Балканската скара – Varna Mezi и слушахме Гъмзата. Бях впечатлена от мащабността и количеството хора, които бяха там още на първия ден. Седмицата продължи с посещението ми на Конференцията на Ротаракт в Созопол, която се проведе на плажа и беше много хубаво.

Събитието беше хубаво, времето беше хубаво, храната не толкова, опитах шампанско Moët и беше доста приятно на вкус. Не остава време за сън, ама животът  е кратък…какво да се прави 🙂

Рецепти:

Баунти

3 настъргани моркова
2 чаши кокосови стърготини (в случая малка част са заменени с натрошено ленено семе)
1/2 чаша разтопено краве масло
1/2 чаша мед
2 супени лъжици кокосово масло
1/2 ч.л бакплувер
канела
ванилия
Всичко се разбърква и се пече на 180 градуса за около 1 час, остава меко и трябва да се остави да изстине след като се извади. Нарязва се на парчета и се поставя в хладилник, за да се стегнат маслата и меда.

Сурови бонбони Рафаело

 Бонбони Рафаело:
100 гр фино смлени бадеми / кашу
70 гр. кокосови стърготини
3 с.л. мед
2 с.л. лимонов сок, прясно изцеден
ванилия
40 гр. кокосово масло
Оформят се топчета, като в средата може да се постави бадем и се овалват в кокос. Оставят се в хладилник, за да се стегнат.



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply