Седмица 38. Солен чипс от плантайн (банан).

След фотосесията в края на миналата седмица, този път последва още една – в студио. Главният обект беше розовият ми еднорог, а облеклото – тениска, на която пише “Еднорозите са истински”.

Седмицата си беше натоварена, а именно защото следващата ни е почивна. Представяхме новите проекти по фотография (прословутите фотосесии), правих проекта си по Графичен Дизайн, а именно да се създадат опаковки на 6 храни, които са като “комплект за закуска”. За първи път прекарвам толкова време пред компютъра продължително – определено ми беше много интересно да се занимавам с този проект.

И едно интересно четиво за края на седмицата от Ванеса Виденова:

“Забелязвам тенденция. Има хора, които си бичат айляк и си ядат и пият каквото си искат. Другата група хора се вманиачават на тема здравословно хранене и всеки ден четат книги и статии по темата. В един момент се оказва, че 99% от храната е вредна по една или друга причина, а в същото време трябва да практикуваме разнообразно хранене, за да сме здрави. Така се оказват в безизходица и им се налага да отделят огромна част от времето през деня си, само за да се съобразяват с какво да се нахранят. Разбира се, не бих казала, че процесът на захранване на тялото трябва да се омаловажава и да ръгаме мазни понички в машината и да си мислим, че ще работи добре с такова гориво, но в същото време човек използва храната, за да е жив, но ултимативно е жив, за да може да създава и твори света си. Затова искам да избавя хората от втората група от страданието на вечното мислене и съобразяване и да им кажа, че е нормално всички да изпитват в момента известна доза свръх-сензитивност спрямо някои храни. Телата ни се променят, за да могат да се вдигнат към по-високо ниво. Няма начин да продължим да живеем както сме живели досега или както са живели родителите или бабите и дядовците ни. Храната, която човек избира е пряко отражение на психиката на всеки един човек. Не можем да се сравняваме с предишните поколения по простата причина, че всяко следващо поколение е по-еволюирало и физически и психически от предходното (това много хора ще оспорят, но това не променя фактите, нарича се еволюция). Следователно телата ни стават по-фини, защото с еволюцията всичко наситено става все по-малко наситено, всеки цвят започва да избледнява (скъпоценните камъни са по-ценни и силни, в зависимост от това колко по-прозрачни са), както и всичко тежко, започва да става леко. Следователно с изменянето на организма на клетъчно ниво, то започва да изисква и по-различна храна. По-чиста храна. Здравословното хранене не е просто мода, то е плод на еволюцията, на прогреса на човешкото съзнание, защото с нечисти храни може да се храни само нечисто съзнание. Ще видите, че децата в бъдеще ще се раждат и няма да желаят да близнат месо, яйца, мляко и други подобни. Това обаче не означава, че ние нарочно трябва да ги спираме, само защото сме прочели, че вредят или защото знаем, че е “духовно и извисено” да не се храниш с животински продукти. Всичко трябва да се случи по естествен път, иначе нанасяш непоправими вреди на тялото, което не може да се промени от днес за утре, само защото си прочел една книга. Затова хапва ти се сирене – хапваш си сирене. Яде ти се чипс- ядеш чипс. Искаш шоколад – ядеш шоколад. Но. Ако. Ти стане лошо след това, ще знаеш че тялото ти вече не е съвместимо с тази храна. В този случай е най-адекватно просто да я изключиш от менюто си и то ще е по правилен начин, от нужда, а не от други съображения, които са невалидни. Вредно и полезно е всичко, но вредно лично за теб е всичко, което организмът ти вече не може да толерира. А не това, което някой ти казва, че е вредно.”

Обожавам да чета нещата, които Ванеса пише. И напълно я подкрепям за това. Макар че смятам, че до някаква степен тялото може да започне да  “отхвърля” дадена храна, защото мозъкът се е настроил на такава вълна и ултимативно дава такива сигнали на тялото. И във връзка с това изказване, тази седмица ми се хапваше чипс…и ето:

Новата храна беше чипс от плантайн, което е банан за готвене. “Плантайнът се използва най–често в Африка, Азия и други тропически места по света. Доста често обработката е идентична с тази на картофи – пържи се, вари се, приготвя се на пара и т.н. ” ( Повече информация )

Този чипс попадна в ръцете ми благодарение на Септемврийската кутия на Native Box. След известно време отлежаване в шкафа, един следобяд осъзнах, че ми се хапва нещо солено и този чипс беше перфектното решение. Съдържанието му е само плантайн, който е печен и сол. Даже солта е малко в повече, но пък вкусът е точно като на стандартния чипс, а количеството не е голямо. С една дума: много ми хареса. Бананът изобщо не е сладък, а даже има вкус на картоф (може би защото е печен и защото има добавена сол).



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply