Седмица 37. Кокосово кисело мляко.

“Връщайте се там, където на душата ви й е уютно” – Теа Денолюбова

Обожавам Теа и нещата, които пише. Имах удоволствието лично да присъствам на TEDxVarna и определено беше много интересно и си заслужаваше. Темата на Теа беше за завръщането от ученето в чужбина. Колкото и добре да се чувствам тук, чувайки това на живо и слушайки го отново сега, не мога да спра очите си да се насълзят…и даже да си поплача. Нещата, които казва…задраскването на дните…достигането на най-тъмните кътчета на душата…been that, done that..радвам се, че ми се случи по време на първата година в университета и в крайна сметка този период приключи…Представям ви “Завръщането” на Теа Денолюбова!

П.С Вземете си носна кърпичка, ако сте студенти в чужбина!

Кокосовото кисело мляко (или йогурт както се нарича тук) беше отдавна в списъка ми. След като тук водя вегетариански начинна живот, даже бих казала вегански с изключение на яйцата, реших, че трябва да опитам някакъв растителен вид кисело мляко. Отказвам да си купувам мляко, сирене или кашкавал в магазина – отвратена съм от съставките им, сгъстители, оцветители, подобрители…

Кокосовият йогурт на марката Nudie (което бих превела като голичък) съдържа само кокосово мляко и млечни култури. Тоест това автоматично не е просто йогурт, а си е кисело мляко, тъй като има пробиотици. Вкусът е много приятен, а кокосът не е никак натрапчив. По-скоро е като лек крем или мус с кокосов аромат. Много хубаво. Консумирах го с плодове, но опитах да го добавя и към солено ястие и определено беше приятно. Първият път си купих съвсем малка опаковка, а вторият по-голяма (500гр). Но след последното ядене, усетих, че стомахът ми къркори доста и реших, че може би не му харесва много и не съм си купувала за трети път. Научих се да слушам тялото си и да разбирам от какви храни ми става тежко или некомфортно и кога се подува и т.н. Може би трябва да опитам друга марка? Търся си продукти с пробиотици. Такива включват всички ферментирали храни, така че може би следващото ми предизвикателство трябва да е нещо такова.

Определено обмислям и да направя истинските Коледни пости (тоест да изключа и яйцата) и това ще е едно голямо предизвикателство. Най-вече защото се прибирам в края на ноември и цялото домочадие ще иска да ме угоява с месо и хиляди коледни, домашни неща.

Седмицата беше натоварена, но пък и интересна. Моделствах и също така си търсих модел, когото да снимам за моето портфолио по фотография. Моделстването ми включваше носене на гумени ботуши, влизане в калта, държане на цветя…и всичко това в комбинацията на бяла, дантелена рокля. Честно казано се забавлявах супер много и се радвам, че направих нещо различно и ново.

Работя по голям проект по графичния дизайн – изработка на опаковки на храна (нещо като комплект за закуска…включва мюсли, мляко, сок, бисквитки…) и е много, много интересно! Целият процес включва и проучване и анализ на маркета, на клиента, на материалите за изработка, на дизайнерските решения….и така около 50 страници…Мисля, че това е най-големият проект, по който съм работила досега и честно казано ми е супер интересно и за първи път стоя с дни пред компютъра.

Не забравяйте всеки ден да предизвиквате себе си и да правите нещо, което ви е интересно и обичате!



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply