Седмица 36. Воден кестен. Суров домашен шоколад.

Ама много нови неща тази седмица! Нов iPhone, нова песен на Lady Gaga (it wasn’t looooove, it was a perfect illusion…да, личи си, че само това слушам цяла седмица) … водни кестени, суров шоколад…. и учене, и задачи, разбира се.

Докато обикалях магазина и се чудех какво още да си купя, защото разбира се, списъците винаги се разрастват, когато си в магазина, попаднах на китайския щанд и погледът ми беше привлечен от консерва, на която видях думата chestnut. О, уау! Кестени! Как обичам! Според съдържанието нямаше нищо друго освен кестени и вода и аз разбира се, ги купих веднага. Прибрах се вкъщи, надявайки се да усетя любимия, мек вкус на печени кестени, но останах изненадана – бяха бели, обелени…и твърди. След кратък размисъл и четене на етикета отново, се оказа, че това са китайски водни кестени и са някаква странна разновидност. Хрупкава. Но не crunchy и даже леко безвкусна. Изядох няколко набързо и прибрах кутията, защото не бях впечатлена. А и не бяха хубавите, топли, меки, печени кестени, които съм яла на пътя, в пликче, в Лисабон и Мадрид или пакетираните, които продават в супермаркетите в Шотландия. (Като се замисля, сигурно и тук има такива някъде в супермаркета…)

Добре, че е Google, че да разбера какво съм си купила:

Растението се използва доста често в китайски ястия (явно, за да придава хрупкавост…нещо като бамбука) и може би не е толкова лошо, ако знаеш как да го приготвиш. Аз не знам.

Но пък след този неуспешен, кулинарен опит, реших, че трябва да си направя шоколад. Забърках го за 3 минути, охладих го за 1-2 часа и вече няколко дена си го ям! Толкова е вкусен, без захар и без нищо, а има такъв добър вкус и текстура, чак съм изненадана. И като се замисля е почти само мазнини ( и то полезни), без въглехидрати -> кокосово масло + какао + орехи и няколко плода:



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

 

Leave a Reply