Седмица 35. Фермерски пазар. Сладкиши. Subscription boxes.

Имахме ваканция тази седмица. И се чудех какво ще съм опитала, а пък то се оказа, че доста интересни неща просто се “появиха” тази седмица.

Упорито си почивах цяла седмица и не излизах кой знае колко много, с изключение на  деня, в който отидох до центъра и някак неосъзнато се прибрах пеша, извървявайки 18км. Много обичам да вървя!

Както се досещате, имах доста свободно време и успях да се посветя на любимото си нещо – готвенето. Имам две нови рецепти  за сладкиши, с които закусвах и една за нещо като бързи хлебчета:

Сладкиш с тиква и горски плодове

Розови палачинки

И хлебчета, които се получиха при смесване на вода, сода, оризово и ленено брашно + мащерка. Станаха доста приятни и се изядоха бързо.

Ако ме познавате, значи знаете, че обожавам да се абонирам за разни неща и Good Box е най-любимото ми нещо. Разбира се, не се сдържах и се абонирах и тук. Че даже за две кутий. А пък взеха че дойдоха в една и съща седмица – Native Box и GoodnessMe Box – в първата имаше и други продукти освен хранителните:

Останах много доволна и от двете кутии и част от продуктите са вече изпробвани. 🙂

Част от нещата са: Много сурови десерти, киноа къри, овесени ядки с чия, протеин от кафяв ориз, немска сол с подправки (много е хубавааа), пудра от листата на черница, лепенки с емотиконки, детоксикиращи лепенки за крака, чипс от банан, подправка, снак от боб с чили + още сурови десерти.

В събота посетих Фермерския пазар, който се провежда всяка събота и неделя от 7:30 – 12:30 на 10 минути от общежитието ми. Беше тооолкова хубаво! Всякакви пресни плодове и зеленчуци, яйца, мляко, кафе, сладкиши, мед, цветя…изобщо каквото се сетите!
Най-накрая си купих цветя за стаята! Отдавна искам, но в супермаркета продават само по 5 вида букети. Взех си две симпатични цветя в саксия и нямам търпение да цъфнат и да се грижа за тях. Най-накрая осъзнах защо цветята ми в Шотландия умираха първата година – защото аз самата се бях превърнала в толкова негативна енергия, че всичко се е струпвало върху тях. Чак не знам как са живели с мен в една стая :)) Купих си и козе кисело мляко. Тоест йогурт. Не си купувам вече йогурт, сирене, мляко и т.н от супермаркета – само като прочета колко сгъстители и добавки има в нещо, което трябва да съдържа само мляко….отщява ми се да го гледам дори. Планирам вече да си купувам плодовете и зеленчуците от там, единственият минус е, че се плаща само в кеш. Но пък всичко изглеждаше толкова хубаво и най-накрая не толкова обработени и напръскано с какво ли не.

Та си купих това, което беше в малка пластмасова кутийка с лепенка отгоре, все едно е купено от някоя баба в планината в България, много приятно ми стана като го видях и разбира се съдържа bacillus bulgaricus.

Доста е рядко и има вкус на истинско мляко. Много, много хубаво!

 

 

 

А в неделя сутринта направих една страхотна разходка в квартала, където се оказа, че има голф и огромен парк. Беше толкова спокойно – никакви хора, навсякъде миришеше на трева, цветя и дървета. Чувствах се в планината или на село в България. Толкова страхотно! Много ми харесва тази държава! За първи път се чувствам наистина добре. И мисля, че е дължи на факта, че най-накрая си позволих да обичам себе си, всичко около себе си и да привличам позитивните неща. Опитайте и вие…страхотно е : )

positive vibes only. ✌🏻



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply