Седмица 34. Млад кокосов орех. | Week 34. Young coconut.

Една натоварена седмица. Ама какво по-хубаво от това?

Понеделникът започна с теб. А четвъртъкът завърши учебната седмица с два предадени проекта. Единият беше “лошата” реклама, която трябваше да преработя, а другият портфолио по фотография. Разказвам всичко това, защото именно това портфолио по фотография ме накара да осъзная още веднъж как привличаме всичко в живота си с мислите си.

Задачата ни беше да имаме история в снимките и да използваме 4 осовни техники. Още след първите лекции усетих стила, който преподавателката харесваше и той определено не беше стилът, в който аз съм свикнала да снимам. Нещата, които присъстват на моите снимки обикновено са природа, детайли и естетически подредени неща. Това, което тя разбира под история са снимки, които са снимани все едно ще пратя снапчат на майка ми, за да й покажа ежедневието си. И разбира се, тези снимки имат много история, просто на мен ми беше трудно да “измисля” историята си за тази задача. По тази причина представих 4 снимки от екскурзията миналата седмица, серията ми озаглавих “Цветовете на природата” и разказвах за прехода от оранжево към червено и от синьо към бяло, за живота в природата, за това как всеки я вижда по различен начин и всичко зависи от възприятието. И така нататък. История може да се измисли около всичко. След презентацията ми, първата реплика на преподавателката беше “Виждала съм такива снимки хиляди пъти” … разбира се, очаквах точно тази реплика. Майка ми се възмути и каза, че това е грубо и не е редно да реагира по този начин… и аз също бях леко възмутено…НО…

Няколко дни по-късно, разхождайки се и мислейки отново за това, най-накрая го осъзнах! Аз самата смятах, че снимките ми са “стандартни” и “безинтересни” и очаквах да получа тази реплика от преподавателката си. Разбира се! Аз бях привлякла това й мнение, защто самата аз си го бях помислила. Нищо в този живот не се случва без да сме си го поискали. Никой, никога не може да ни обиди, ако първо не сме си помислили тази обида сами за себе си. Никой няма да ни каже, че сме мързеливи или неспособни, ако ние самите не вярваме в това. Успешните хора са успешни, защото вярват в успеха си. И го привличат. Просто е… вибрацията им за успех привлича реален успех.

Поставям си за задача следващия месец да привличам само крайно успешни ситуации и положителни коментари, защото на следващата задача по фотография мога да се справя! (Този път ще е портретна фотография, което според моето виждане зависи много от модела, а не само от фотографа.)

След екскурзията миналата седмица и закусването с препечени филийки, тази седмица умирах за моите здравословни палачинки и си ги приготвях всеки ден. Сладко + солено за да още по-голяма наслада на вкусовите ми рецептори.

Закуската от понеделник до неделя- малки палачинки, шоколадови палачинки, овесени палачинки, тиквени палачинки – някои с банан, някои с киви, някои с ананас – наслада за сетивата. Съставките са винаги 2 яйца, смляно ленено семе, намачкан плод (тиква, банан, авокадо…каквото има в хладилника), канела и каквото има в шкафа.

А, какво опитах тази седмица ли? Кокосов орех! Разбира се, всички сме яли кокосовия орех в много негови състония – кокосови стърготини най-вече. Миналата есен опитах кокосова вода (чиста, неподсладена) по препоръка на хиропракторката, с която снимах документалния си филм. А, сега си купих млад кокосов орех от магазина. Имах доста затруднения в орварянето му, но в крайна сметка успях да пробия дупка, в която да пъхна сламка. И си изпих кокосовата вода – истинска, чиста, необработена – прекрасно. Чувствах се много екзотично, като на някой остров, лежейки на плажа, нищо че си бях в стаята.

После имах грандиозната идея да издълбая кокосовия орех, да си използвам “месото му” и да си направя вечеря в него, да си сложа някое ризото или зеленчуци и да си ги хапна, нооо..
…не се справих с издълбаването му. След 10 минути борба с ножа, успях да отворя дупка, но сравнително малка и определено нямаше как да напъхам вечерята вътре. Издълбах го с лъжица, нооо “месото” му беше странно и слузесто. Ии успях да извадя съвсем малко количество и в крайна сметка нищо не се получи.

+ инстаграм снимка, разбира се



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply