Седмица 42. Макадамия и мляко от макадамия.

Лято ееее!

Ходих на първия си “плаж” – тоест стоях на пясъка до една от реките и четох книга 2-3 часа и се пекох, следователно изгорях много, но пък беше тооолкова хубаво! Вече имам австралийски тен! Ето още нещо, което направих за първи път – бях с бански на 22ри октомври : ) Хората по улицата ме поздравяваха и се усмихваха. Всичко мирише на рози и всеки върви от “неговата си страна на пътя” – тоест от ляво. В двора се разхождат патки, наоколо летят цветни папагали, има много цветя и дървета по улиците – прекрасно е!!

Вървях и си мислех как се чувствам много добре и в същия момент покрай мен прелетя някаква бяла птица. Помислих, че е гълъб и съм видяла бял гълъб, който е знак, че вселената се “съгласява” с моето щастие. Две крачки по-късно разбрах, че това всъщност са бели папагали и има цяло ято на съседното дърво. Но все още смятам, че вселената се съгласява с мен :))

Тази седмица опитах мляко от макадамия и сурови ядки от макадамия. Много обичам да консумирам ядкови млека и внимателно проучвам съставките им и гледам да си купувам възможно най-естествените, разбира се, неподсладени. Млякото от макадамия беше приятно и не много, много по-различно от бадемовото. Има добавена ванилия, която доста се усеща и е хубава добавка към всякакви сладкиши, защото придава приятен аромат.

Самите ядки макадамия са един от символите на Австралия. И преди съм опитвала, но не съм сигурна, че са били сурови и австралийски. Тук са едни от скъпите – около 55 долара на килограм. Но са много, много вкусни! И страшно засищащи, тъй като са с едно от най-големите съдържания на мазнини при ядките.



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply