Седмица 47. Сидни. Виетнамска кухня.

Тази седмица бях в Сидни! Ех!

Сидни е голям и космополитен град, точно като Ню Йорк и Лондон. Тълпите хора са още повече обаче, въпреки че мястото е по-широко. Но е факт, че по улиците има огромно количество хора и разминаването е трудно, но пък от друга страна всеки върви в неговата страна на пътя (от ляво, обратно на нас, разбира се).

Градът е интересен, въпреки че няма никаква история и няма почти никакви забележителности, което се дължи на късното основаване на страната. Разбира се, операта е там в целия си блясък. И е красива, да. Макар че от близо е странно, тъй като според всички картинки и снимки изглежда много бяла и спретната, а всъщност е изградена от малки плочки и прилича на люспеста, а цветът й е мръсно бяло. Тълпите покрай операта са още по-големи, но пък има няколко заведения, в които може да се пие чаша вино или да се хапне в гледката на операта, известният мост и небостъргачите в центъра на града.

Магазините, моловете и блясъкът са много, а коледните елхи са из целия град, въпреки че температурата надвишава 30 градуса. В околоностите на града са красивите Сини планини.

Тази седмица опитах виетнамска кухня – рулца с оризови кори (които съдържат много зеленчуци) и супа Pho (която съм виждала много пъти в Instagram и чак сега разбирам каква е) – бистра супа с месо/тофу, оризови спагети, кълнове и други зеленчуци. Като количество е огромна, а като вкус много интересна. Определено преяждаш след супа и две рулца (ако изобщо успееш да ги изядеш). Виетнамската кухня много ми хареса, тъй като повечето неща са вегетариански и леки, тоест съдържат предимно сурови зеленчуци. Единственото странно нещо е подправката кориандър, която има много силен и странен вкус за мен (и за цялото ми семейство, което се дължи на факта, че не се използва масово в България и то прясна). Но в крайна сметка страшно много ми хареса тази кухня и определено бих опитала отново.



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply