Седмица 48. Вкъщи и бисквитки.

Да се върнеш вкъщи е хубаво чувство! Дори когато обожавах Австралия и се чувствах прекрасно там, не мога да отрека, че е приятно да си си вкъщи. Но и някак различно. Някак носталгично. Някак чуждо и непознато. Да се върнеш във Варна през зимата след като току-що си бил в разгара на авсралийското лято беше грубо казано шокиращо. Градът ми се струваше още по-празен, дърветата нямат нито едно листо, дупките по улиците се виждат още повече, студът направо щипе.

Първите ми наблюдения бяха, че в България има страшно много магазинчета по улиците! Ама много! На всяка крачка! Пълно е с “бърза закуска” и баничарници, пълно е с храна! Свикнали сме на всяка крачка да можем да си купим всичко, от което решим, че имаме нужда докато сме на пътя. Друго наблюдение, което ме шокира е, че в България има страшно много възрастни хора. Не знам дали в Шотландия и Австралия не съм ги забелязвала, но тук в супермаркетите е пълно с баби и дядовци с бастуни. Може би това се дължи на факта, че през деня всички са на работа, но все пак беше странно.

Не успях да опитам нещо много ново и различно тази седмица, освен тахана от макадамия, който донесох от Австралия, но пък изпекох един кекс, бисквитки и лимецов хляб. Толкова обичам да готвя! А когато влязох в био магазините направо се чувствах в Рая! Толкова обичам да разглеждам и съм склонна да си купя всичко. Коледният ми подарък трябва да е ваучер за био магазин :))

Приготвих и австралийския десерт Ламингтън по оригиналната рецепта и не го опитах, защото не консумирам захар, но прекрасно мога да си представя вкуса му. Десертът е много лесен – пандишпанов блат, потопен в шоколад и овалян в кокосови стърготини. Но пък върви добре с кафето.

Декември започна с приготвянето на Коледния календар за обратно отброяване – във всяко едно пакетче има чай. Материалите поръчах от kurtia.bg  – пликчета, панделки, чай и всичко необходимо дойде в кутия и аз украсих и сглобих всичко, което беше много вълнуващо за мен, тъй обожавам да правя такива неща. Като малка девизът ми беше “Режи, лепи, изобретявай”.

Седмицата завърши с изпълнение на Мария Илиева и снимка с нея, което беше много вълнуващо за мен, тъй като я харесвам като изпълнител 🙂



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply