Седмица 49. Чай от рози.

Седмиците се нижат една след друга и времето минава още по-бързо, когато си зает и когато си вкъщи. Тази седмица бе посветена на гостита и разказване за Австралия.   Разбира се, се бях развихрила в кухнята и още няколко пъти се уверих, че много, много обичам да готвя. Вече се чувствам нормално във Варна и бързо свикнах. За първи път след като се върна от някъде се чувствам странно и не на място, но това отмина за около седмица.

Новото нещо тази седмица бе чаят от рози, който пих в My Cafe by Ani Boland. Ани е сладкар на България, но не опитах изкушенията й, а реших да пробвам чая от рози. И чаят от рози, както се досещате, има вкус на рози. В началото ми беше странен, но после ми допадна. Това се дължеше на факта, че свързвам розите най-вече с парфюми и мозъкът ми се залъгваше, че пия парфюм и че това не е редно.

Другото “ново” нещо бе, че за първи път си купих кестени и си ги изпекох. Много обичам кестени, но рядко ям. Яла съм печени и купени от улицата в Португалия и Испания и пакетирани в Шотландия. В Австралия не успях да открия, а в България видях био кестени в Метро на цена около 7-8лв за 80гр, но после ги открих и в друг магазинз за 3,50лв. В крайна сметка си купих от пазара (8лв за 1кг) и се опитах да ги изпека сама. Имах малки затруднения с беленето им и в крайна сметка голяма част беше изхвърлена, но все пак успях да ги опитам и бяха страхотни.

Другият хайлайт на седмицата е книгата на Инес Субашка – Генът IFS. Голям фен съм на Инес и тя е една от причините и вдъхновенията да се храня здравословно. Във фейсбук има най-невероятната група на света със страхотни предложения за храна и здравословни десерти. Книгата е страхотна и определено я препоръчвам, тъй като обяснява за начина, по който тялото функционира и как да извлечем най-доброто от тялото си и от себе си.



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply