Седмица 50. Шоколадов кулинарен курс.

Седмица 50 започна с гръм и трясък и продължи по същия начин. Разбира се, какво по-подходящо за това величествено число 50. Трясъкът донесе със себе си напрежение, но то успя да се превърне в позитивни емоции. В крайна сметка, най-важното е как възприемаме нещата, нали?

През тази седмица трябваше да взема различни важни решения и да премина през няколко периода на стрес. В тези моменти разбрах как реагирам на стреса, а именно – започвам да ям. В един момент просто отворих шкафа, взех ядките, стоях на масата и се опитвах да мисля и да взема решение. Защо обаче беше нужно да ям, така и не разбрах в дадения момент.  Важно е човек да познава тялото си и как реагира в различни ситуации, за да знае как да го “контролира”. Не бях гладна, но бях напрегната. Някои запълват тази напрегнатост с цигари, алкохол или други действия, а аз посягам към храната. Емоционално хранене, стресиращо хранене и т.н., наречете го както искате, но резултатът е един и същи – действие, което няма нужда да се извършва.

Новото преживяване бе кулинарният курс, организиран от ателието “Храна за любов”. Курсът се състоеше в приготвяне на 4 шоколадови здравословни деерти – сурова торта, шоколадов мус, брауни и шоколадови бонбони във формата на близалки.

Останах много доволна и се забавлявах доста. Бяхме 7 души и прекарахме хубави 4 часа, в които си говорихме за здравословна храна и създадохме тези изкушения.



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply