Седмица 5. Ново преживяване.

Седмица 5 от 52.

Знам, че го казвам за пореден път, но времето минава толкова бързо, когато си зает!

В опити тази седмица да намеря нещо ново, което да опитам и лутайки се между решението дали е плод или някакво ново ястие, седмицата взе че свърши. Но пък направих нещо ново – посетих Нюкасъл. Прекарах невероятен уикенд с Ротаракт клуба в Нюкасъл, пътувайки с моите приятели от Абърдийн. Пътят дълъг, времето малко, дъждът много, но пък усмивките безкрайни. Разбира се, не ни остана достатъчно време да разгледаме всичко, но пък градът много ни хареса. Всъщност опитах и нещо ново, което може да се нарече храна (но всъщност е напитка..и то алкохолна) – Jägerbomb. Това е познатият ни шот йегермайстер, пъхнат в по-голяма чаша, пълна с енергийна напитка.  Опитах и типично унгарско питие, чието име не запомних, разбира се. Но и двата ми алкохолни опита бяха приятни на вкус

.

И да не пропусна най-важното – видях замъка, който е използван за снимките на първите два Хари Потър филма! (някъде в далечината е!!!)

 

Имахме удоволствието да гостуваме на българка, която работи в Нюкасъл. Тя разбира се, ни поглези с няколко страхотни ястия – баница, мусака, тирамису. Баницата обаче беше различна от тези, които бях опитвала досега (обожавам стандартната баница, както и баницата с лапад на майка ми!), но тази беше солена с пипер и други зеленчуци – определено се влюбих още от първото парче!



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply