Седмица 52. Равносметки.

∞ folks are usually about as happy as they make their minds up to be ∞

Каква година само! Толкова много предизвикателства и емоции! Това да бъдеш щастлив не зависи от нищо друго освен от собствената нагласа, нали? 52 седмици, изпълнени с много усмивки и страхотни преживявания. 52 нови храни, нови домове, нови приятелства, нови мечти, нови идеи, стари сълзи, стари тревоги…

Тази седмица опитах тиквени тексчета, правих арабския сладкиш Кодрит Кадир (крем карамел с кекс отдолу) и се срещах с приятели. Завърших годината подобаващо, с умивка на лице!

Какво ми се случи през 2016?

Живях в Шотландия, посетих Испания на 21-вия си рожден ден, бях в Италия, летях с хидроплан, одобриха ме за обмен в Австралия, живях 4 месеца в Австралия, посетих 3 щата (Западна Австралия, Куинсланд и Нов Южен Уелс), гмурках се в Големия Бариерен Риф, катерих се по 70 метрово дърво в дъжда, спах в хостели, галих кенгуру и коала, печелих конкурси за лога, писах курсови работи, плаках, че курсовите ми работи са се изтрили, направих първия си сайт в html, правих опаковки на храни, каталози, реклами и снимки, опитах 52 нови храни, спрях да ям захар, спрях да ям месо, ходих на кулинарен курс, готвих много, ходих на мач за първи път, бях на концерт на Years and Years, работих като сервитьорка, работих в университета, работих през лятото на две места, правих подаръци, сприятелих се с нови хора, организирахме български базари в Шотландия, ходих на български партита и плаках на песните на Слави, видях замъка, където са снимани първите два филма за Хари Потър, отидох в Ню Касъл на road trip, започнах да закусвам с палачинки с банан, получих полароид, гледах фламенко на живо, правих торта с еднорог и с емблема на Левски, боядисах се червена, ходих на хандбален мач в Дънди, ходих на фитнес, плетох мартеници, получих много подаръци с еднорози, купих си мого обувки, изненадах дядо ми за 70-тия му рожден ден, посетих международна конференция на Ротаракт, разбрах, че получавам кожни обриви, когато се стресирам, пих вино, направих първия си козунак, ходих на конференции, печелих награди, поръчах си 4 различни вида subscription box-es, прибирах се по изгрев слънце, заспивах в дискотеки, вечерях много пъти в 5 следобяд, отпуснах се да говоря на английски, пътувах 15 часа със самолет, бях модел, къпах се в Индийския океан, правих най-интересните проекти в университета, писах чужди есета, бях в най-страхотния университет, опитах Монголска и Виетнамска храна, снимах във фотографско студио с професионална техника и осветление, направих поредица от снимки за здравословно хранене, рисувах и правих презентации, катерих се по скали с рокля, видях Супер луната, влязох в Операта в Сидни, возих се на най-стръмното (52 градуса) влакче, не видях змия и огромен паяк в Австралия, запознах се с Мария Илиева, одобриха ме за стаж  и заминах за София, плаках, смях се, четох книги, гледах филми и много промених светогледа си, усмихвах се, бях много щастлива  and I had the time of my life!


През новата година бъдете по-себе си, по-усмихнати, по-щастливи и по-живеещи. Правете само нещата, които ви карат да се чувствате добре. Обичайте повече. Следвайте мечтите си. Следвайте сърцето си.

Защото не става въпрос за това да се оглеждаш навън, за да намериш нещо, а да се огледаш навътре към себе си. Не става въпрос за това да си добър в нещо, а да си добър към себе си. Важно е да се научиш, че не е важно кой те обича, а какво ти обичаш. Че нищо не зависи от никого и че хората са толкова щастливи, колкото решат да бъдат.

Обградете се с хора, които ви карат да сте гладни за живота, докосват сърцето ви и подхранват душата ви! Защото всичко, което можете да си представите, е реално. И не забравяйте да се връщате към себе си, към природата и към истинското. Усмихвайте се повече!

Защото 2016 беше страхотна, а 2017 ще си я направим още по-хубава, нали? Весело посрещане на Новата година и до скоро!



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply