Седмица 6. Драконов плод.

Седмица 6 от 52.

Седмицата на любовта? И да..И не..Любовта не трае само седмица, но винаги е хубаво да има дни, в които я празнуваме 🙂 И си спомняме, и знаем, и чувстваме…че единственото, което не дърпа напред е да обичаме. Да обичаме себе си. Да обичаме живота. Да обичаме другиго. Да обичаме.

Другото не е важно, нали знаете? Всичките думи, всичките вещи, всичките възможности, всичките моменти…не означават нищо, ако сутринта не се будим, сигурни, че ще бъдем най-доброто си “Аз” днес. Не означават нищо, ако не обичаме себе си. Защото след време, когато всички свърши, когато моментите отминат, когато вещите изгубят стойността си, когато думите избелеят…отново имаме само себе си. И начина, по който гледаме на всичко, около себе си.

Ценете себе си. Давайте си всичко, от което душата ви има нужда. Живейте за себе си.

Okay, stop.

Трудно е. Балансът е труден. И определено не се случва, когато искаш. Събуждаш се сутрин с целия ентусиазъм на света, да си по-добър, да си по-“здрвословен”, да промениш света…и вечер се разпадаш, плачейки, уплашен, че не си достатъчно добър за нищо. Не си достатъчно добър за себе си. Не си това, което искаш да си.

Само че борбата продължава. Продължаваш да се събуждаш всеки ден и трябва да намираш ентусиазма си. Да чакаш деня, в който ще си легнеш със същия ентусиазъм. Дължиш го на себе си.

По дяволите, не се обвинявате. Единствено, когато изживяваме истински решенията си, може да се чувстваме добре. Когато се стремим нарочно да сме здрави и позитивни, ставаме все по-негативни. Плюсовете пораждат минуси. Опитвайки се да сме “здравословни” никога няма да бъдем – единственият начин е да приемаме себе си. Да не съдим себе си и да не съдим другите. Здравословно е да бъдем истински спряло себе си. Искрени. А не да вървим срещу себе си.

Пожелавам ви повече сурова и истинска обич. Грижете се за нея, боготворете я, пазете я жива, смела, несъвършена. Обичайте.

Първо себе си. После всичко останало.
________________________________________________________________________

Тази седмица опитах Драконов плод (наречен още Питая). Оказа се, че е кактус.

“Родината на драконовия плод е Централна Америка. От него се правят сокове и вино, използва се и в медицината.

Полезни свойства: 

1. Каротенът подпомага здравето на очите.
2. Фибрите подобряват работата на храносмилателната система и редуцират мазнините.
3. Протеините подобрява работата на метаболизма.
4. Калцият заздравява костите и зъбите.
5. Витамин B2 подобрява апетита.
6. Витамин B1 действа енергизиращо.
7. Витамин B3 подобрява нивата на лошия холестерол и прави кожата гладка и еластична.
8. Витамин C действа тонизиращо и подобрява имунната система.
9. Фосфорните кисели подпомагат образуването на тъкани. ”

Плодът е хубав, но малко безвкусен, когато се яде отделно. Мисля, че би бил хубав в комбинация с други неща. Малко ми напомня на киви, заради семките, но не е особено сладък сам по себе си.



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply