Седмица 7. Испания. #forever21

Испания! Испания! От къде да започне човек?

Прекарах прекрасен уикенд в Мадрид по повод 21вия ми рожден ден. И опитах не само една нова храна, а цяла дузина! Беше топло, красиво и пълно с хора. (Споменах ли, че беше слънчево?)

Нека се върнем към храната. Всичко започна в петък с пакетче печени кестени, които продават на улицата. Уникално вкусно! Вечерята беше кесадия с гъби. Дългоочакваният съботен ден започна с нормална закуска в хотела, на която, разбира се, имаше чуроз (пържени тестени пръцичи) и тортия (картофен омлет). Обядът беше може би най-вълнуващото нещо в хранителен аспект, а именно типичен пазар, на който продават храна.

За първи път опитах стриди. Не съм сигурна обаче, че ми харесаха – бяха твърде сурови. Също така пробвах емпанада (нещо като питка със зеленчуци), октопод по галисийски с червен пипер и зехтин, и моцарела със сушени домати и лук върху хлебче. Еха!

Преди вечеря пих сангрия навън до печка, която топли цялата маса, а след това посетих камерно представление (бяхме около 30 души) на фламенко. Помните ни емотиконката на танцуваща жена с червена рокля? Е, точно така изглеждаше! Жената през цялото време имаше сериозна физиономия и се въртеше в такт с музиката.

Вечерята се състоя в ресторант, в който се оказа, че чакахме повече от необходимото, но пък беше вкусно. Там вечерята започва след 21 часа и тепърва градът започва да се пълни с хора.  Разбира се, паелята присъстваше в менюто (с пиле, морски дарове и зеленчуци). Предястието беше скариди и гъби в чеснов сос и октопод. Във всички ресторанти сервирант комплимент чипс или маслини с хлебче.

Какво видях като култура? Много!

Музеят Прадо, Кралския дворец, който определено и заслужава и много напомня на френските и австрийски дворци, но е още по-пищен, старата столица Толедо, града Сеговия, много площади, катедрали и хубави места! Испания си заслужава от всяка гледна точка!

А, какво получих за рождения ден? Розов полароид и розов еднорог!

Смятам да остана завинаги на 21.



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия