Седмица 72. Food revolution day. Сурови крекери.

Тази седмица отново мина много бързо – във вторник с Ротаракт проведохме проекта си Бъди герой, където бях лектор, в четвъртък бях на вътрешен изпит листовки (взех го, йее!), а в събота присъствах на едно дългоочаквано събитие – Food Revolution Day. Хранителната революция е инициатива на Джейми Оливър и този ден (20ти май) бе отбелязан в над 120 държави. Идеята е да се погледне на храненето по един нов начин и най-вече на храненето на децата в детските градини и училищата, където получават меко казано ужасна храна, а всички лавки са пълни само с вафли и пакетирани храни. В България денят се отбеляза с различни работилнички, които събираха деца на различни възрасти и те имаха възможността да готвят. Аз присъствах на работилничките в Храна за любов (там правихме солени мъфини и шоколадов мус) и в My Cafe, където пък приготвяха здравословно корни. Забавлявах се страшно много, гледайки как децата откриваха здравословния свят. Такива инициативи определено трябва да се случват по-често!

Същият ден бе и Нощта на музеите и със семейството ми посетихме Военноморския музей, където влязохме в кораба Дръзки. След това решихме да вечеряме в BM City и имахме лошо преживяване, чакайки около час за салати, печени зеленчуци и т.н. – определено не препоръчвам този ресторант и съм крайно разочарована от обслужването му.

Новата храна тази седмица са сурови крекери с домати и босилек, които ми харесаха като идея, но не толкова като вкус. Със сигурност бих опитала другите продукти на марката, защото осъзнах, че домати и босилек не е най-любимият ми вкус.



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

 

Leave a Reply