Седмица 82. Крекери от камут.

Тази седмица опитах крекери от камут и останах доста доволна. Намерих ги в малко био магазинче на центъра и са италиански. Не ям чак толкова често крекери и имам конкретни любими (на Ziddo с лимец, босилек и т.н.), но тези бяха с много приятен вкус – почти без конкретен аромат и доста леки и приятни. Намазах си ги със сирене от кашу и поръсих с хималайска сол – мммм, тооолкова вкусно!

“Камутът е сорт пшеница, която има отлични хранителни качества и безспорно е чудесна храна. Камут (Kamut ®) е името на запазена марка пшеница от сорт Корасан (T. turanicum). Името “камут” идва от древна египетска дума за “пшеница”. Този сорт Корасан е запазен през годините и не е хибридизиран зaради патента, които е регистрирало семейство в Америка преди 20 г. По този начин отгледаната пшеница е 100% органик, няма примеси или опрашвания от модерни сортове и има специфични нутриенти, които характеризират този сорт.”



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply