Седмица 84. Веган “луканка” Musala.

И предишното лято съм опитвала такава луканка, даже може да прочетете за нея в поста ми от тогава. Този път опитах почти същия продукт, но на друга марка, а именно на една от новите фирми на българския пазар Musala (произвеждат сурови барчета, крекери и вече веган луканка). Съставките са: Сушени домати, цвекло, слънчоглед, ленено семе, чубрица, куркума, кимион, сол. Хареса ми, въпреки че тук преобладават сушените домати за сметка на цвеклото и е доста по-твърда, което я прави сравнително трудна за рязане. От друга страна, дори да успеете да я нарежете, започва да се рони. Иначе е много, много вкусна! Подправките са доста силни и като цяло вкусът е наситен, но това е нормално. Кимионът е от задължителните продукти, защото напомня на месо. Цветът пасва, а вътре има парченца слънчогледово/ленено семе, което изглежда като мазнинката от класическата луканка от месо.  Като цяло съм много доволна и се радвам, че повече такива продукти се появяват на българския пазар. Очаквам с нетърпение да се появи и в хранителната мрежа или поне в био магазините във Варна. Повече във видеото:



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply