Седмица 9. Жито.

Забелязали ли сте, че думите отправени от нас към най-самите имат най-голяма тежест. Те ни съпътстват и ни показват пътя. Подготвят за провал или за успех. Когато си поставяме ограничения като например, че не можем да ядем торта или да отидем на ресторант, защото сме на диета, то тогава умът постоянно се опитва да ни накара да нарушим, точно както с думите “Не може да пипаш това” – децата автоматично го правят. Храната е само пример, с всичко в живота е така. Има огромна разлика между “не мога да ям това” и “избирам да не ям това”. Когато сами контролираме това, което даваме на тялото си и вземаме съзнателен избо, разликата е огромна. Тогава дори не се чувстваме на “диета” или сякаш се лишаваме от нещо. Защото знаем, че решението ни е личен избор и е по-доброто за нас самите.

Тази седмица опитох “домашно забъркан бъркоч”. Вчера беше Задушница и решихме да си сварим жито. Житото, което помня е сладко и вкусно, но този път реших да опитам да го направя без захар. Сложих лимонови корички, канела, какао, ванилия и малко ленено брашно. Е, не беше особено вкусно и като това, което помня, но пък беше нещо различно и си го изядох.

Защо се опитвам да не консумирам захар:

И защо го правя: освен, че е вредно, което всички знаем – и за тялото и за начина, по който се чувстваме, го правя, за да предизвикам себе си – била съм много зависима от захарта, до степен, в която съм се ограничавала и съм “отслабвала” и после съм чакала деня, в който ми е “позволено” да ям и съм се тъпкала до забрава (да,  огромни количества). Заради това сега не ми е “забранено”, не го правя, защото съм на “диета”, а защото избирам по-доброто за себе си за тялото си. Защото сама вземам решението. И знаете ли, това че съм яла торта на рождения си ден, не означава, че “се правя, че не консумирам захар”, просто съм взела съзнателното решение, че съзнанието ми ще се чувства по-добре, ако си позволя даденото парче торта. Защото съм била там. Защото знам какво е да тормозя съзнанието си. Защото започвам да опознавам тялото си. И в крайна сметка това е най-важното – да знаеш какво иска тялото ти.



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply