Седмица 99. Следолед от кашу. Веган Вестивал.

Имам си нов любим сладолеееед! И това е Booja-Booja, който се прави от кашу, вода и е подсладен с агаве. Мммм! Обожавам соления карамел с пекан! Гледайте двете видеа, където може да ме видите да ги опитвам да първи път и да говоря повече за съставките! Йессс! Кой не обича сладолед?

В събота посетих веган фестивала в Абърдийн, който чаках от доста време 🙂 Много обичам такива събития!

Събитието беше на 25ти ноември на стадиона в Абърдийн (е, в една от залите там). 2 етажа с изложение! Всички, които бяха там, бяха наистина развълнувани и отдадени на каузата. Входът за събитието беше 2 паунда за възрастни и 1 паунда за деца. Първите посетители получават списание Vegan Life magazine (на стойност £4.99). Към 11-12 часа имаше доста хора и то с деца, което беше изненадващо.

FoodStory беше мястото, от което си купих обяд (обожавам го това заведение!) – голяма кутия с фалафел, в която имаше салата от цвекло и морков, рукова, сладък картоф с нахут, фъстъци и стафиди, хумус, дзадзики (веган) и нещо като паста от боб – беше мнооого вкусно (цена:  £6.50 ).

Купих си ишоколадово-черешова сурова торта от Laurianne. Съставките бяха череши, бадеми, сурово какао, фурми, кашу, агаве, кокосови стърготини и кокосово масло. Цената беше £3.50 и беше повече от вкусна! Толкова кремообразна и лека с невероятни вкусове!

Другата сурова торта, която си купих не беше толкова прекрасна – малинова торта от  Little Buddha Beauty and Bakes! Беше хубава, да, но имаше твърде много кокосово масло за моя вкус, което я правеше тежка. Тази беше с шам фастък и малини.

Разбира се, обожавам да си купувам десерти и сурови торти, но не пропуснах и солената храна! Избрах си веган куку с тиквички, лук, куркума, слънчогледови семена и кисел трън (barberry) от Grumpy Food (едно парче за  £4 / 2 за £7 или парче и салата за £6).

Чудите се какво е куку? Разбира се, и аз го гугълнах и се оказа, че е точно като фритатата. Иранско ястие, което се прави с разбити яйца. Във веган версиите, обикновено яйцата се заместват с брашно от нахут. Мъжът, който продаваше куку беше много мил и обясняваше всичко. Имаше и други предложения с патладжан, карфиол, пипер и т.н. Можеше да се дегустират предварително и приемаха плащане с карта! Йес!

Успях да опитам таханите на  Almighty Foods и шоколадите им, които са божествени! Използват само растения, плодове, ядки, корени, цветя, масла …според уебсайта им! Подслаждат с кокосов нектар, а не рафинирана захар.

На фестивала има и доста “нормални” кексчета, браунита и т.н. Имаше и  ‘street foods’ като сандвичи,  wrap-ове, mac n’ cheese, КФС алтернативи, дори шишчета с месо. Други щандове пък предлагаха фурми, органични плодове и зеленчуци, кокосови сурови барчета, козметични продукти, дрехи и т.н.  За всекиго по нещо!

Може да видите и видеото, за да добиете повече представа:



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply