Седмица 104. Празници. Тиквено лате.

Коледааааа! Празници! Коледа е любимото ми време от годината! Обожавам уютa, топлината, настроението на всички, събирането на семейството – няма такова друго време. Хората сякаш стават различни. И това е супер красиво. Стават по-добри, по-споделящи, по-отворени към света. Това е времето, когато хората се наслаждават на момента – най-накрая никой не мисли къде трябва да е, колко работа трябва да свърши, колко е зает, колко и какво яде, дали ще надебелее, дали това, дали онова….всеки изживява срещите със семейството и приятелите.

Винаги съм обичала Коледа, но след като заминах за чужбина и станах студентка, тя стана още по-специална, тъй като тогава се прибирам и тогава се виждам с всичките си приятели от гимназията. Стана един бленуван и чакан момент. Няколкото седмици без университет, без стрес, без изпити, само с усмивки, храната на мама и баба, прегръдки, много смях, много емоции.

Коледа естествено мина с много храна, но пък беше толкова вкусно. Така че без вина, нали? Сарми, сарми, сарми! All day every day! Общо взето стандартните неща – но пък ядох и тиквеник без захар (с нормални кори) и това, който сама приготвих – по-скоро като сладкиш, но с абсолютно същия вкус като пълнежа от оригналната рецепта.

Присъствах на супер готино парти по повод рожден ден и имен ден, където всичко беше в синьо и с тема Париж – синя торта, сини бисквити, синьо вино. Бях безкрайно очарована от организацията. Всяка дама получи коледни пантофки с името й, изписано върху тях и малко подаръче в торбичка. Чувствах се като на женско следобедно парти от филм.

Бях на гостита, имах гости. Правих гуакамоле, пролетни рулца, броколи, риба, ядох постоянно салата с цвекло и моркови, правих от банановите палачинки за 7 души (уоу! Това си беше предизвикателство, но всички си облизаха чиниите, а това вече си беше признание!)

Прекарах чудесна Нова година! И съм благодарна! Благодарна за всичко, което ми се случи и всичко, което тепърва ще се случва! 2017 беше година, която пускам с радост да си отиде. Въпреки че имах много хубави преживявания, много усмивки и прекрасни моменти, преживях и много личностни неща, които по един или друг начин ме промениха.

2017, благодаря ти! Пишейки тези редове виждам колко си била прекрасна отново! Виждам и всичките измъчени емоции, но не съжалявам за тях. Радвам се, че са се случили, че съм научила нещо, че съм пораснала, че съм осъзнала, че сега продължавам напред по-силна. Радвам се, че се будя всеки ден жива и здрава и че имам възможността да превръщам всеки ден в прекрасен!


А, новото нещо, което пробвах тази седмица беше Тиквеното лате на So Fresh – кафе, тиква, слънчогледово мляко, мед, микс от коледни подправки. Общо взето е нещо като смути и ми хареса супер много! So Fresh имат магазин и в мола и два на центъра – един срещу друг, като в единия има смутита/сокове и салати и сандвичи + сурови бонбони. А в другия – всякакви готини неща за пиене като тиквеното лате, сурови торти, мъфини и неща за ядене като риба, ориз, лимецови банички, супа и т.н.

 



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply