Седмица 124. Улица на готвачите.

Тази седмица имаше няколко събития и преживявания. Отидох на изпращането на Първа езикова – въпреки че вече не познавам почти никого, а с учителите нямаше какво толкова да си кажа, все пак беше приятно – не само слънчево, но и  ми беше интересно да гледам рокли :))

Успях да открия и нова пекарна във Варна, а именно Хлебарница за жив хляб, където си купих хляб от лимец с квас и брускети – невероятниии! (от многозърнест хляб, намазани със зехтин и риган и само за 70 стотинки!).

В петък и събота беше Food Revolution Day и по този повод най-накрая успях да заснема видео как приготвям любимите си бананови палачинки. В петък бях в училището в Камчия на презентация относно храненето и набързо споделих историята и преживяванията си със захарта. За мое учудване, децата запазиха пълно мълчание, когато излязох да говоря – явно е вярно твърдението, че децата слушат повече, когато говорещият е близък до възрастта им.

Най-интересното събитие за седмицата обаче беше Улицата на готвачите, която се проведе за първи път във Варна (един от организаторите е Филип Спасов от Hell’s Kitchen / Bistro Europe). Събитието бе в рамките на три дни пред ФК или по-скоро отстрани, което доведе до доста блъсканица и напрежение според мен. Главно се предлагаха бургери, месо, картофи, имаше и супи (Супа Маркет), тапас, палачинки, рибни бургери, пица и т.н. В събота за моя голяма изненада присъстваха и студенти от Кулинарната академия. Представяха своя интерпретация, а именно:

  • предястие – виетнамски пролетни рулца – пролетни зеленчуци, скариди, стъклени нудълс, азиатски сос
  • десерт – кокосов пудинг от тапиока – пресни ягоди, еспума от ягоди, бадемов тюил, ментови листа

Цялото меню бе на цена 5лв и аз със супер голям ентусиазъм го взех. Дори опитах десерта, който със сигурност има захар! Останах много доволна  – и двете неща бяха супер вкусни и леки.

От самото събитие не харесах само, че беше доста тясно и голяма гъчканица, но смятам, че Варна има нужда от такива мероприятия и ще съм повече от щастлива, ако се случват по-често. И то точно на такива централни места (напомнят ми за пазарите в Лондон и Барселона).HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 х Анелия

Leave a Reply