Седмица 136. Рапани.

Продължавайки събитията и “приказките” от миналата седмица – този път отново опитах нещо морско, а именно рапани! Взех си много вкусна салата с пресни зеленчуци и риба за основно (цяла пъстърва на плоча с печени картофи, аспержи и сос от каперси). Бях с родителите си и решихме да вземем общо предястие – сотирани пикантни рапани с лимон.

На вкус много ми харесаха – леко жилави и хрупкави. Разбрах, че приличали на охлюви, но не съм опитвала. Определено бяха пикантни и се надявам подправката да не е била с много глутамат… Рапаните много ми харесаха и определено бих яла отново. Влизат в категория любими от морските дарове (всъщност обичам всякакви!).

Действието на тази вечеря се разви в Парми в Морската градина.

 

Друго вълнуващо нещо, което ми се случи тази седмица бе пътуването ми до село Каломен (много близо до Дряново) с приятели. Аз бях напълнила цяла торба с домати, краставици, чери домати, зелен боб, тиквички и патладжани от нашата градина. Дааа! Имаме толкова много зеленчуци и съм супер, супер щастлива и вдъхновена от този факт.

Едно от момчетата пък носеше домашни яйца, пиле, пуешко и пъдпъдъци. И трита вида меса ги пекоха по различен начин – на грил, запечатани с пещта с кал и на шиш върху изкопана дупка….Сутрин правех яйца на очи на газово котлонче, а следобяд хапвахме ябълки или домашни орехи от бабите ни. Изобщо бе пълна идилия.

Бяхме надули басейн, носехме пояс поничка и разбира се, не пропуснахме да се снимаме. Бяхме там само два дни, но сякаш имаше време за всичко. Следобяд дори четох книга – Стопанката на Господ – една от любимите ми книги. Реално имам още мъничко, за да я довърша, но съм толкова впечатлена от нея. Преди месеци бях споменала за видеото на Розмари Де Мео, което ме вдъхнови да си я купя. Препоръчвам я на всеки!

 

 

Изключително щастлива съм, че се съгласих да отида на това кратко пътуване и приключение. Спахме с къща на над 100 години, напълно селска, напълно рушаща се и супер готина! С чар и атмосфера.

Не забравяйте да бягате от реалността…и то често 😉



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply