Седмица 152. Азиaтска храна. Кино. Базар.

В четвъртък винаги имаме традиция да обядваме, тъй като имаме 2 часа и половина между лекциите. Този четвъртък обаче ни отмениха втората лекция…ама ние все пак обядвахме ;)) Отидохме на азиатски бюфет – за 12.90 евро неограничено количество, но не от бюфет, а се поръчва от меню. Най-много ми хареса това, че имаше не само суши, а и другите неща като dumplings, хлебчета, скариди и т.н. Опитахме различни видове суши, което разбира се, беше супер. Взех си и dumpling – този път в правилната бамбукова купа. Но най-много ме впечатли bap bun – хлебче на пара. Безкрайно леко, въздушно, пухкаво, но все пак много вкусно. Имаха различни опции за пълнежа – свинско, телешко, скарида, обвита в кадаиф или патладжан. На снимката виждате телешкото. Десертът беше нещо много странно, а именно mochi с червен боб. Mochi се прави от оризово брашно/нишесте с пудра захар – лепкаво и доста плътно е, а пълнежът от червен боб беше много, ама много изненадваща добавка.

Четвъртък, петък и събота бяха дни с много планове. В петък след посещението ни на галерия Uffizi отидохме на коледния маркет пред Santa Croce. Маркетът е доста голям – има три линии, по които се върви. Има повече щандове с коледни неща, сувенири и т.н., отколкото храна. Но пък има от всяк държава по нещо – гръцки гирос, австрийски понички, френски палачинки и гофрети, английски сирена, испански чурос и греяна сангрия (да!), бретцели, много хот-дог, бургери, печено месо с картофи и т.н. Изобщо за всекиго по нещо. Горещ шоколад и греяно вино са най-популярните напитки.

В събота планът беше да отидем на кино – Bohemian Rhapsody – този път в правилното кино, където прожектират оригиналния филм на английски + италиански субтитри. Отново имаше антракт от 5 минути час и 15 мнути след началото на филма. Останах много приятно впечатлена от филма. Никога не съм знаела нищо за Queen и Freddie Mercury и въпреки че после прочетох, че има доста несъответствие във филма, и беше страшно интересно. Определено актьорската игра на Rami Malek много ме впечатли.

Разбира се, след киното отидохме и на вечеря – отново на бюфет. Този път така известното Aperitivo – алкохолна напитка + храна – и то само за 10 евро. Пих чаша бяло вино, а храната беше на истински бюфет и въпреки че на пръв поглед не изглеждаше много – постоянно носеха нови неща и то нови и имаше за всекиго по нещо. Зеленчуци, риболита, баница със спанак, фритата, телешко, спагети, равиоли, полента, кус-кус, лучени кръгчета и така нататък. Десертът беше шоколадово брауни. Така завършиха седмичните ни приключения.

А в чест на 1ви декември аз си купих коледен календар с чай и съм мнооого щастлива! Също така започнах и Healthylicious предизвикателство, където всеки ден ще качвам по нещо и ще разсъждавам :)) Търся си вдъхновение и мисля, че това определено е страхотен начин да го открия!

 



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

One thought on “Седмица 152. Азиaтска храна. Кино. Базар.

Leave a Reply