Седмица 167. Гофрети.

Седмицата започна с отбелязването на рождения ден на мексиканката в групата ми, именно в мексиканския ресторант. На мен предния път толкова ми хареса какво ядох, че си поръчах същото – тако. Не исках бурито (тортила питка) и заложих на такото, което се прави от царевица, тоест е без глутен и е леко на вкус. Тук съм описала подробно преживяването ни първия път.

Продължих седмичните експерименти (май когато съм сама, ставам по-креативна в готвенето) и реших да приготвя гъби Портобело. Специфичното за тях е, че са много големи. Аз им сложих пълнеж и ги изпекох. Направих нещо смесено между чери домати, спанак и още зеленчуци, а отгоре запекох с пекорино. Станаха много вкусни и засищащи. Определено 2 гъби са достатъчни. През декември във Виена опитах уникално ястие с тях – гъбата беше пълнена с леща и козе сирене + гарнитура печена тиква, картофи и сос. Мммм! Определено ако сте фен на гъбите, трябва да опитате. А, и не губите време в рязане и почистване на малки гъбки 😉

В петък отбелязахме 8-ми март с традиционното парти на университета. Ние с другите момичета първо отидохме на аперитиво – което представлява бюфет с храна + алкохолна напитка, в нашия случай за 10 евро. Храната беше хубава. После отидохме в друго заведение с уникални коктейли. Аз пих вино, но опитах някои от другите (всеки от които по 10 евро). Един от тях беше сервиран като марокански чай и имаше чай в състава си. Доста креативно! После отидохме и на партито на университета, което е в бар, а просекото е за сметка на университета. Много ми харесва този им подход, защото така успяват да съберат почти всички и да е приятно преживяване.


“People cannot inspire other people unless and until they are inspired themselves” 💕 обожавам този цитат и силно вярвам, че е точно така и ви пожелавам да бъдете вдъхновени винаги 🌸 От месеци говоря как искам гофретник, но така и не осъществих тази покупка. Преди няколко дни, когато @mihaelabeloreshka публикува снимка и рецепта на гофрети, вече не можех да спра да мисля за тях! Не знам дали съм споменавала, но почти винаги, заспивайки, знам какво искам да закусвам, как ще го приготвя и изобщо имам всички детайли в главата си. Дори и как ще декорирам и снимам храната. След голямо търсене тази седмица, днес накрая си купих прословутия гофретник и на мига направих смес, декорирах ги, снимах ги и с удоволствие си ги хапнах.

Нямам никакъв спомен за вкус и текстурата на купени гофрети. След кратко проучване, реших, че просто ще експериментирам. Заради това и не ви представям официална рецепта, тъй като това е само първият опит и искам да открия перфектната комбинация. Оригиналните съставки са брашно, яйца, мляко и захар и аз, разбира се, трябваше да ги заменя. Комбинирах нахутено и кокосово брашно с ядково мляко + разбира се, яйца. Доста ми хареса как се получиха. Отгоре сложих плодове и всички любими топинги. Сега остава да изпробвам и различните температури, дали са по-хубави хрупкави или меки и тн. Нямам търпение да ги опитам и в солен вариант мммм! Вече си представям и шоколадови и изобщо тооолкова хиляди опции…като с всички бананови палачинки, които обичам да правя.HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 х Анелия

Leave a Reply