Седмица 168. Черен ориз. Риба меч.

Тази седмица всключва различни foodie приключения. Започнаха още в понеделник с посещениетона фестивала Taste. Taste е изложение на хранителни продукти (като по моите груби сметки имаше над 400 изложители). Входът за посетите беше 20 евро, организацията страхотна, щандовете прекрасно подредени, а навсякъде те заливат с листовки и информация. Беше пълно с хиляди щандове със сирена – и твърди като пармезан и меки, в които да топиш, много меесо и прошуто, пушена сьомга и т.н. Разбира се, много паста + всякакви десерти като панетоне, шоколади, кантучи (бишкоти), тахани. Хляб (дори опитах розов!) и всякакви дипове, разядки и всичко за мазане. Имаше и вино и бира за дегустация (получаваш чаша срещу 5 евро депозит). Имаше дори охлюви.

В представите ми това се доближи до BioFach, където винаги съм си мечтала да отида и ако разботех в тази сфера и живеех в Италия, определено е чудесен начин за нови контакти.

Готвенето ми тази седмица включваше черен ориз, който приготвих с броколи, маслини, сусамово олио, трюфели и пекорино. Стана мммм! За първи път праввя черен ориз и много ми хареса леко ядковия му вкус. “Древни китайски легенди твърдят, че черният ориз е бил запазен само за императора и семейството му, заради хранителния си профил и здравословни свойства.”

Също така си приготвих и тако сама, тъй като си купих царевично брашно (тук навсякъде има, защото правят полента постоянно).

За уикенда имах гости! Родителите ми дойдоха за 3 дни до Флоренция и успяхме да се разходим. Майка ми донесе някои неща от Good Box (йей!) – нямам търпение да се върна и да разопаковам всички кутии. В събота отидохме до Сиена. Там, заедно с кафето, опитахме и типичните сладки за Сиена – панфорте, кантучи, бадемови и т.н . За Сиена и подробния ми разказ, може да прочетете тук.

И за финал на foodie седмицата, отидохме в един ресторант, който отдавна ми се иска да посетя – Fishing Lab. Заведението има и “подземен” етаж със супер приятен интериор. В менюто присъстват не само по-гурме опции, но и “стрийт фууд” като fish and chips анд панирани неща. Ние заложихме на стриди (майка ми ги обожава) и два тартата – риба тон и риба меч за предястие. Взехме също и октопод, върху брускета (по-скоро филийка хляб), който беше много вкусен. И за основно – филе риба меч, която беше увита в бамбук с пресни картофки и моето филе риба тон, поставено върху полента със спанак и фъстъци. Имаха и голям набор от десерти като тирамису, шоколадови и плодови торти и т.н.

Като цяло преживяването ми там много ми хареса, обстановката и храната бяха прекрасни, а цените напълно нормални. Напоследък съм голям фен на тартари и всякакви рибни неща (както и на орз, суши и всичко в този стил). Риба меч не бях яла преди, но това филе също беше уникално, защото имаше опушен вкус. Направо ммм!HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK
PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 х Анелия

Leave a Reply