Седмица 166. Celery juice.

Последната седмица на А. във Флоренция мина неусетно. Посветихме се отново на обиколки, много ядене и слънчеви лъчи. Отпразнувахме рождениия ми ден с морковена торта и чийзкек в любимото заведение. За заведението и тортата вече съм говорила, но беше също толкова вкусна и този път.

Официално открихме и сезона на джелатото, опитвайки една джелатерия, която съм си харесала отдавна – Sbrino. Продавачите са супер симпатични и носят шапчици, а отвън има лампички и много растения. Разбира се, джелатото стои в канти, знаете, че това е истинското и качествено джелато, нали? А, не огромните купчини сладолед, отрупани с плодове, които никога не се разтапят.

Опитах солен карамел (има нещо в него, което винаги ме кара да го опитвам), лешник и млечен шоколад с бял шоколад и шам фъстък.

Хайлайтът на седмица беше посещението на една от най-добрите ми приятелки от училище. Цял ден ги разхождах, разбира се, не пропуснаха да опитат прословутите сандвичи All’Antico Vinaio и да хапнат пица. Замислих се колко бързо лети времето и как се променя животът ни. Все още страдам по един или по друг начин за гимназията и живота ми тогава, въпреки че минаха 5 години (колкото беше и самата гимназия всъщност). Времето минава толкова бързо, порастваме, променяме се, навлизаме в живота, израстваме. Така че … може би е крайно време да спра да се държа за предишни хубави моменти, а да се съсредоточа върху настоящите.

Завършихме неделята с посещението на двореца Pitti.  Всяка първа неделя на месеца музеите във Флоренция са безплатни. Като дори тази първа седмица на март месец, това ще важи за цялата седмица. Опашките бяха огромни. Всяка неделя Флоренция е толкова пълна с хора, че чак не е за вярване. В паузата между чакането, посетихме нов суши бюфет, който открихме. Този път за 13 евро на човек – неограничено количество суши. Изобщо много, много добре и толкова засищащо, че чак не вечеряхме .

 

И новото нещо, което опитах тази седмица беше прословутият celery juice или сок от целина. Не може да не сте забелязали, че е станал такъв тренд в социалните мрежи (почти отнема мястото на авокадото :)) ). Купих си стрък целина и много исках да го опитам, но тогава дойде проблемът с блендера. Имам супер малък блендер, който нито е мощен, нито може да свърши работа на сокоизтисквачка. На няколко пъти обаче успях, а после го прецедих. След доста четене, навсякъде ще откриете информацията, че прецеденият сок е по-полезен от фрешът (тоест непрецеден). Основната причина, за която ще прочетете е следната:

“Eating celery stalks, while very healthy and important, is not the same as drinking pure celery juice. When celery is juiced, the pulp (fiber) is removed, and I believe its healing benefits become much more powerful, especially for someone with chronic illness. You’ll also be able to consume far more celery as juice than you would by eating it.” (източник)

Като цяло сокът доста ми хареса и с удоволствие бих пила по-често не само сок от целина, а и всякакви детоксикиращи, зелени сокове, но малкият ми блендер не може да се справи, така че ще се наложи да го отложа за след няколко месеца във Варна. От друга страна, цените за детокс сок или като цяло фрешове тук са около 5 евро за среден размер чаша.



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply