Седмица 178. 24 май+ веган бургери.

Прибрах сеее! Вълнението още е голямо, съзнанието ми объркано..дали съм тук за кратко, дали е само за лятото…някак си, ей така, подсъзнателно, се чувствам все едно скоро пак заминавам. И то не къде да е, ами отново в Италия. Май се влюбих завинаги в нея.  Първата ми седмица мина хаотично, но пък няколко неща се случиха!

  • Финалът на Game of Thrones!
    Даааа! Въпреки че бях спряла да го гледам и реално бях изпуснала предния сезон, в Италия успях да си наваксам и бързо влязох в редиците на феновете и нямах търпение да го гледам всяка седмица. Смятам, че някои от развръзките бяха странни – като например Бран и смъртта на Серсей и Джейми, но пък до голяма степен разбирам защо са решили да го направят така, въпреки че смятам, че леко изневериха на стила си, а именно да са напълно шокиращи и безкомпромисни. Това си беше първоначалният замисъл на GoT – убиваха главни герои наляво-надясно постоянно.
  • Манифестацията!
    Може би вече съм споменавала, че мног обичам 24-ти май и е един от любимите ми “народни” празници – целият град е навън, пълно е с деца, хората са супер усмихнати, горди, с училищата си, с приятелите си…изобщо обожавам атмосферата на този празник. Винаги ходя да манифестирам с училището си (Първа езикова гимназия) или с майка ми, която минава с Регионална библиотека ” Пенчо Славейков”. Интересното този 24-ти май беше проливният дъжд, който се изля. Двете тръгнахме от вкъщи, както винаги с рокли, въпреки че аз бях доста скептично настроена и почти убедена, че няма да има хора. Да, ама не. Редиците отново бяха пълни. Да, нямаше толкова много хора и съвсем малко гледащи, но все пак беше още по-емоционално. Всички с чадъри, с цветни дрехи, изпъкващи в мрачния ден, гордо пляскащи и пеещи. Невероятна емоция. Никак не съжалявам, че отидох, че бях мокра и че бях едно цяло с Варненци.

Сега преминавам към хранителните експерименти и за тази седмица:

  • първото е нещо като “детска закуска”, която открих в Метро и за която бях тооооолкова развълнувана. Представях си я като сладка, хрупкава, с вкус на банан, която да е перфектна залята с мляко. Оказа се обаче, че не е чак толкова вкусна и всъщност останах разочарована.
    Съставът е: брашно от ориз, брашно от царевица, брашно от овес, банан на прах, сок от ябълка, бурбонска ванилия, витамин Б1 (всичко е био)
  • И вторият кулинарен експеримент – бургери. Не ги приготвям за първи път, но винаги са различни. Този път направих хлебчета от няколко брашна (бяло италианско, италианско микс от зърнени културi, царевично, лимецово) и направих кюфтенца от нахут, тиквичка, подправки и хранителна мая. Разбира се, изпекох и картофки за гарнитура. В крайна сметка даже се получи веган бургер :))

 

 

 HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 х Анелия

Leave a Reply