Седмица 179. Ден на детето! Барче “халва”.

Последните дни имаха няколко интересни събития и те са напълно тематични с дата, а именно 1-ви юни – ден на ДЕТЕТО ❤️

В петък бях на представянето на книгата на една моя много скъпа приятелка, учителка и човек, който много ми е помогнал да се превърна в това, което съм. Започвам малко по-отдалеч, а именно, че като малка започнах да ходя “При Роси в събота” … или иначе казано майка ми ме водеше при една много усмихната жена, събирахме се 10-тина деца и правехме разни креативни неща. Майка я познаваше покрай работа и така и аз попаднах там. И до ден днешен, трудно мога да обясня какво точно правихме с Роси.

В петък, любимата ми Роси представи своята книга “Аз съм от страната на детсвото”, която е събрала в себе си всички проекти, по които тя е работила с деца, доста голяма част от които съм и аз. Да присъствам на това събитие за мен беше едно леко “отрезвително” преживяване, което ми напомни колко е важно да запазя детското в себе си. Да не забравям за своята креативност, идеи, мечти и желания и да продължа да съм онова творящо дете. Напомни ми, че доста съм изоставила тази си част и твърде много се опитвам да съм част от света на големите. Чак навлизам в рутината, която така не харесвам.

Голяма част от проектите включват писане – на истории, на хайку, на разкази…снимали сме и два филма – един за етническите общности във Варна – “Дъга над морето” и един за Цар Борис I и покръстването. Там всеки от нас беше заел “роля” на човек от миналото и разказваше история от негово име – аз бях вестоносец. Пресъздавали сме също гръцки симпосиони. Един от любимите ми проекти е “Страната Аз” – проект, в който всеки създаваше своя държава и я описваше – какви са чувствата и мислите й, какво е времето, жителите и т.н. Моята страна се наричаше Анелония. Описанията на жителите бяха от рода на – любов, омраза и т.н. Била съм на около 10-11 години по това време.


През тази седмица и много добра моя приятелка, която живее в Лондон, се беше прибрала, та успях да се видя с нея, да хапнем суши и да се разхождаме на воля из най-накрая горещата Варна.


Кулинарното изкушение тази седмица беше новото ми откритие, а именно новите ми любими сурови барчета. Марката е Bett’r, вкусовете са – слънчогледов, бадемов, сусамов и фъстъчен тахан. Съставките са само тахан, фурми и безглутенови овесени ядки. Вкусът е мммммм!

За разлика от повечето барчета, които са със сушени плодове или фурми + ядки, тези са със съвсем друга консистенция, супер меки, супер топящи се и вкусни и ммммм! Слънчогледовото ми напомня на халва!



HEALTHYLICIOUS
УЕБСАЙТ
☆ YOUTUBE
☆ INSTAGRAM

FACEBOOK

PERSONAL
FACEBOOK
INSTAGRAM
УЕБСАЙТ
БЛОГ

 



х Анелия

Leave a Reply